Кускус в прясно мляко с плодове, мед и канела

Необходими продукти:
2/3 чаена чаша кускус
1 чаена чаша прясно мляко
1 средна ябълка
шепа стафиди
шепа бадеми
2 супени лъжици течен мед
1 супена лъжица захар
20 грама масло
щипка канела
щипка сол
Начин на приготвяне:
Обелете ябълката, почистете я от семената и я настържете или нарежете на малки парчета.
Разтопете маслото и в него сложете ябълките, стафидите и захарта. Нека се приготвят до омекване (около 10 минути).
Налейте млякото в отделен съд, нека заври, сложете щипка сол и разбъркайте. Свалете от котлона, изсипете кускуса в него, затворете с капак и оставете за 5 минути.
След това старателно намачкайте зрънцата с помощта на вилица и прибавете ябълките и стафидите.
Разпределете кашата в купи или подходящи чинии, поръсете с нарязани бадеми и подсладете с течен мед.
Добър апетит!
Снимка: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Софт храни
- 10-дневна диета с ябълки, извара и овесена каша
- Лимонова салата със сирене, кускус и краставици
- Каша от булгур с масло и домати
- Каша от лимец със зеленчуци
- Ябълкова овесена каша с прясно мляко
- Каша от сирене със суроватка
- Салата с кускус, маслини, моцарела и чери домати
- Каша от елда със сушени сини сливи и орехи
- Кускус с печени чушки, босилек и чесън
Коментари към Кускус в прясно мляко с плодове, мед и канела