Кускус в прясно мляко с плодове, мед и канела

Необходими продукти:
2/3 чаена чаша кускус
1 чаена чаша прясно мляко
1 средна ябълка
шепа стафиди
шепа бадеми
2 супени лъжици течен мед
1 супена лъжица захар
20 грама масло
щипка канела
щипка сол
Начин на приготвяне:
Обелете ябълката, почистете я от семената и я настържете или нарежете на малки парчета.
Разтопете маслото и в него сложете ябълките, стафидите и захарта. Нека се приготвят до омекване (около 10 минути).
Налейте млякото в отделен съд, нека заври, сложете щипка сол и разбъркайте. Свалете от котлона, изсипете кускуса в него, затворете с капак и оставете за 5 минути.
След това старателно намачкайте зрънцата с помощта на вилица и прибавете ябълките и стафидите.
Разпределете кашата в купи или подходящи чинии, поръсете с нарязани бадеми и подсладете с течен мед.
Добър апетит!
Снимка: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Софт храни
- Салата от кускус с царевица, маслини и магданоз
- Каша от червена леща с джинджифил и чесън
- Пълнени патладжани с кускус, домати и кашкавал
- Салата Табуле с кускус, сьомга и краставици
- Пълнени хлебчета с бекон, зелен лук и кашкавал
- Кускус с морски дарове
- Брашнена каша с картофи
- Гарнитура от кускус с чесън, лук и масло
- Портокалов кускус
Коментари към Кускус в прясно мляко с плодове, мед и канела