Курабийки с плодово сладко
Необходими продукти:
- 3 1/2 чаена чаша брашно
- 1/2 чаена чаша смлени бадеми
- 1 1/2 чаена чаша масло, меко
- 3/4 чаена чаша захар на кристали
- 1/4 чаена чаша кафява захар
- 1/4 чаена лъжица сол
- 1 яйце
- сладко по избор
- захарна глазура
Начин на приготвяне:
Застелете две тави за мъфини с малки хартиени кошнички.
В купа смесете брашното и ядките.
В друг съд разбийте маслото на висока степен за 30 секунди.
Добавете към него двата вида захар и солта. Бъркайте, докато кристалчетата се разтворят и стане гладка смес.
Сложете и яйцето, след като се усвои от сместа, добавете брашното.
Ако тестото е много меко го охладете за 1 час, за да ви бъде по-лесно да работите с него.
Затоплете фурната на 175 градуса.
Оформете с ръце топче с големи около 2,5 сантиметра и го сложете във формичката за мъфин. Притеснете с пръст в центъра, за да се получи кладенец.
Печете за 9-11 минути, докато покафенеят.
Извадете от фурната, изчакайте 3 минути да се охладят, след което прехвърлете кошничките върху решетка, за да изстинат напълно.
Сложете с помощта на лъжица малко от любимото сладко или желе в центъра на всяка сладка.
Направете мрежа от захарна глазура, изчакайте тя да изсъхне и сервирайте.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bhg.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Канелени сладки с мед
- Великденски курабии с амонячна сода и мас
- Бързи курабии без захар и яйца
- Великденски курабийки със стафиди и канела
- Курабии с бадемово брашно
- Безглутенови сконс курабии със сладки картофи
- Курабийки с маково семе и лимонена глазура
- Английски курабии (Сконс)
- Бирени курабии с кашкавал
- Английски кифлички скоунс с горски плодове
Коментари към Курабийки с плодово сладко