Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Безглутенови сконс курабии със сладки картофи

Безглутенови сконс курабии със сладки картофи

Безглутенови сконс курабии със сладки картофи - изображение

Необходими продукти:

  • 2 сладки картофа (около 400 грама общо)
  • 40 милилитра кленов сироп
  • 1 яйце - разбито
  • 200 грама безглутеново брашно
  • 50 грама смлени бадеми
  • 25 грама захар
  • 1/2 чаена лъжица бакпулвер (без глутен)
  • 1/4 чаена лъжица ксантанова гума
  • 1/2 чаена лъжица сол
  • щипка индийско орехче
  • 1/2 чаена лъжица канела
  • 60 грама масло

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса и застелете тава с хартия за печене.

Увийте картофите във фолио и ги опечете за 1 час, докато омекнат напълно. Оставете ги да се охладят, след което издълбайте вътрешността им, отмерете от нея 250 грама, които сложете в кухненски робот. Блендирайте с кленовия сироп, докато се получи еднородно пюре. Добавете яйцата и отново миксирайте, за да се комбинират.

В купа сложете брашното, смлените бадеми, захарта, бакпулвера, ксантановата гума, солта, индийското орехче и канелата. Добавете маслото и с пръсти разтрийте да станат трохи.

Сипете пюрето и омесете меко тесто, което не лепне (може да не се наложи да използвате цялото количество от картофите).

Прехвърлете тестото върху добре набрашнен плот и го разточете с дебелина около 2,5 сантиметра. Отрежете кръгчета с диаметър 6 сантиметра и подредете в тавата.

Печете ги за 12-15 минути, докато станат златисти.

Сервирайте леко топли с масло.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти