Безглутенови сконс курабии със сладки картофи
Необходими продукти:
- 2 сладки картофа (около 400 грама общо)
- 40 милилитра кленов сироп
- 1 яйце - разбито
- 200 грама безглутеново брашно
- 50 грама смлени бадеми
- 25 грама захар
- 1/2 чаена лъжица бакпулвер (без глутен)
- 1/4 чаена лъжица ксантанова гума
- 1/2 чаена лъжица сол
- щипка индийско орехче
- 1/2 чаена лъжица канела
- 60 грама масло
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса и застелете тава с хартия за печене.
Увийте картофите във фолио и ги опечете за 1 час, докато омекнат напълно. Оставете ги да се охладят, след което издълбайте вътрешността им, отмерете от нея 250 грама, които сложете в кухненски робот. Блендирайте с кленовия сироп, докато се получи еднородно пюре. Добавете яйцата и отново миксирайте, за да се комбинират.
В купа сложете брашното, смлените бадеми, захарта, бакпулвера, ксантановата гума, солта, индийското орехче и канелата. Добавете маслото и с пръсти разтрийте да станат трохи.
Сипете пюрето и омесете меко тесто, което не лепне (може да не се наложи да използвате цялото количество от картофите).
Прехвърлете тестото върху добре набрашнен плот и го разточете с дебелина около 2,5 сантиметра. Отрежете кръгчета с диаметър 6 сантиметра и подредете в тавата.
Печете ги за 12-15 минути, докато станат златисти.
Сервирайте леко топли с масло.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Канелени сладки с мед
- Великденски курабии с амонячна сода и мас
- Бързи курабии без захар и яйца
- Курабии с бадемово брашно
- Великденски курабийки със стафиди и канела
- Английски курабии (Сконс)
- Бирени курабии с кашкавал
- Курабии с мътеница и сладки картофи
- Великденски курабии с масло
- Курабийки с маково семе и лимонена глазура
Коментари към Безглутенови сконс курабии със сладки картофи