Бързи курабии без захар и яйца
Необходими продукти:
250 грама растителен маргарин за печива
300 грама заквасена сметана
2,5-3 чаени чаши брашно
1/2 пакетче бакпулвер
захар за овалване
Начин на приготвяне:
Извадете маргарина от хладилника предварително, за да може да омекне. Разбийте го със заквасената сметана и постепенно прибавете брашното (колкото поеме) и бакпулвера, замесвайки меко тесто, което не се лепи по ръцете.
Приберете го в хладилника за 30 минути, след което извадете и разточете. С помощта на чаша или формички за сладки изрежете фигури, оваляйте ги в захар и подредете в подмазана с олио тава.
Изпечете курабийките в загрята до 180 градуса фурна, докато се зачервят.
Ако искате да си направите солен вариант, вместо захар използвайте сусамови или макови семена, може кимион на зърна или друга любима добавка.
Добър апетит!
Снимка: i.ovkuse.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Великденски курабии с амонячна сода и мас
- Великденски курабии с масло
- Безглутенови сконс курабии със сладки картофи
- Курабийки с маково семе и лимонена глазура
- Великденски курабийки със стафиди и канела
- Английски курабии (Сконс)
- Бирени курабии с кашкавал
- Английски кифлички скоунс с горски плодове
- Курабийки с плодово сладко
- Канелени сладки с мед
Коментари към Бързи курабии без захар и яйца