Бързи курабии без захар и яйца

Необходими продукти:
250 грама растителен маргарин за печива
300 грама заквасена сметана
2,5-3 чаени чаши брашно
1/2 пакетче бакпулвер
захар за овалване
Начин на приготвяне:
Извадете маргарина от хладилника предварително, за да може да омекне. Разбийте го със заквасената сметана и постепенно прибавете брашното (колкото поеме) и бакпулвера, замесвайки меко тесто, което не се лепи по ръцете.
Приберете го в хладилника за 30 минути, след което извадете и разточете. С помощта на чаша или формички за сладки изрежете фигури, оваляйте ги в захар и подредете в подмазана с олио тава.
Изпечете курабийките в загрята до 180 градуса фурна, докато се зачервят.
Ако искате да си направите солен вариант, вместо захар използвайте сусамови или макови семена, може кимион на зърна или друга любима добавка.
Добър апетит!
Снимка: i.ovkuse.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Великденски курабийки със стафиди и канела
- Великденски курабии с амонячна сода и мас
- Великденски курабии с масло
- Курабии с бадемово брашно
- Безглутенови сконс курабии със сладки картофи
- Канелени сладки с мед
- Бирени курабии с кашкавал
- Курабийки с плодово сладко
- Курабийки с маково семе и лимонена глазура
- Английски курабии (Сконс)
Коментари към Бързи курабии без захар и яйца