Английски курабии (Сконс)
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши брашно
- 1/3 чаена чаша захар на кристали
- 1 чаена лъжица бакпулвер
- 1/4 чаена лъжица сода за хляб
- 1/2 чаена лъжица сол
- 1 замразено масло (125 грама)
- 1/2 чаена чаша стафиди
- 1/2 чаена чаша заквасена сметана
- 1 яйце
Начин на приготвяне:
Смесете брашното със захарта, бакпулвера, сол, сода и разбъркайте. С ренде настържете замразеното масло към брашното и с пръсти размесете, за да се получат трохи. Добавете стафидите.
Разбийте сметаната с яйцето и я добавете към брашното. С вилица разбъркайте, ще се получат меки късчета тесто.
С ръце започнете да притискате тестото в единия край на купата, за да се оформи топка - това може да отнеме известно време. Когато омесите тестото го прехвърлете върху добре набрашнен работен плот. Разточете леко в кръг, с диаметър около 16 сантиметра с дебелина около 1 сантиметър. Поръсете обилно със захар и разрежете тестото на 8 равни триъгълника. Подредете върху застлана с хартия за печене тава с разстояние между всяка курабия.
Печете 15-17 минути на 200 градуса, докато станат леко златисти. Охладете 5 минути, след което може да поднесете топли или на стайна температура.
Класически, десерта се поднася с чаша чай.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Канелени сладки с мед
- Великденски курабии с амонячна сода и мас
- Бързи курабии без захар и яйца
- Курабии с бадемово брашно
- Великденски курабийки със стафиди и канела
- Безглутенови сконс курабии със сладки картофи
- Бирени курабии с кашкавал
- Курабии с мътеница и сладки картофи
- Великденски курабии с масло
- Курабийки с маково семе и лимонена глазура
Коментари към Английски курабии (Сконс)