Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Английски курабии (Скосн)

Английски курабии (Сконс)

Английски курабии (Сконс) - изображение

Необходими продукти:

  • 2 чаени чаши брашно
  • 1/3 чаена чаша захар на кристали
  • 1 чаена лъжица бакпулвер
  • 1/4 чаена лъжица сода за хляб
  • 1/2 чаена лъжица сол
  • 1 замразено масло (125 грама)
  • 1/2 чаена чаша стафиди
  • 1/2 чаена чаша заквасена сметана
  • 1 яйце

Начин на приготвяне:

Смесете брашното със захарта, бакпулвера, сол, сода и разбъркайте. С ренде настържете замразеното масло към брашното и с пръсти размесете, за да се получат трохи. Добавете стафидите.

Разбийте сметаната с яйцето и я добавете към брашното. С вилица разбъркайте, ще се получат меки късчета тесто.

С ръце започнете да притискате тестото в единия край на купата, за да се оформи топка - това може да отнеме известно време. Когато омесите тестото го прехвърлете върху добре набрашнен работен плот. Разточете леко в кръг, с диаметър около 16 сантиметра с дебелина около 1 сантиметър. Поръсете обилно със захар и разрежете тестото на 8 равни триъгълника. Подредете върху застлана с хартия за печене тава с разстояние между всяка курабия.

Печете 15-17 минути на 200 градуса, докато станат леко златисти. Охладете 5 минути, след което може да поднесете топли или на стайна температура.

Класически, десерта се поднася с чаша чай.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти