Курабии с бадемово брашно
Необходими продукти:
- 1 1/2 до 2 чаени чаши бадемово брашно
- 1 чаена лъжица бакпулвер
- щипка сол
- 5 супени лъжици масло гхи
- 2 супени лъжици мед
- 4 яйца
Начин на приготвяне:
Комбинирайте брашното с бакпулвера и щипка сол.
В касерола разтопете гхи, но то не бива да завира. Когато маслото се стопи, веднага свалете от котлона, добавете меда, разбъркайте, за да се разтвори и изчакайте сместа да се охлади.
Направете кладенец в брашното и в него чукнете яйцата, които с разбъркайте с вилица. Когато се разбият, започнете да смесвате с брашното.
Добавете комбинацията от масло и мед и оформете ронливо тесто. Ако желаете, сложете сушени плодове, подправки, ядки, семена.
Оформете малки курабии, дебели около 2,5-3 сантиметра.
Подредете ги в тава, застлана с хартия, и ги изпечете за 20 минути на 180 градуса, докато леко започнат да променят цвета си.
Източник:
thespruceeats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Канелени сладки с мед
- Великденски курабии с амонячна сода и мас
- Бързи курабии без захар и яйца
- Великденски курабийки със стафиди и канела
- Безглутенови сконс курабии със сладки картофи
- Курабийки с маково семе и лимонена глазура
- Английски курабии (Сконс)
- Бирени курабии с кашкавал
- Английски кифлички скоунс с горски плодове
- Курабийки с плодово сладко
Коментари към Курабии с бадемово брашно