Великденски курабии с масло
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша масло, омекотено
- 1 чаена чаша захар
- 1 яйце със стайна температура
- 2 2/3 чаени чаши брашно, пресято
- 1/4 чаена лъжичка сол
- 2 чаени лъжички екстракт от ванилия
Начин на приготвяне:
- В голяма купа разбийте маслото със захарта до получаването на лек и пухкав крем.
- Добавете яйцето и ванилията и отново разбийте за кратко.
- Прибавете брашното и солта и разбъркайте с дървена лъжица до образуването на гладко тесто.
- Покрийте купата с фолио и охладете тестото за минимум 1 час.
- Разточете тестото върху чиста набрашнена повърхност и използвайте формички, за да направите курабиите.
- Прехвърлете ги в тава, която предварително сте покрили с хартия за печене.
- Печете в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 8-10 минути до златист цвят.
- Изчакайте курабиите да се охладят напълно, преди да ги поднесете.
Да ви е сладко!
Снимка: allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КОКОСОВ ОРЕХ ОРГАНИК 454 г NATURE'S WAY
ПРОМОСТУДЕНО ПРЕСОВАНО СЛЪНЧОГЛЕДОВО МАСЛО - ШАРЛАН 500 мл ЗЕМЕЛА
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ КАЙСИЕВИ ЯДКИ 250 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ НЕРОЛИ 5 мл
Безплатна доставка за България!ОСТРОВИТ МСТ ОЙЛ прах 200 г НЕОВКУСЕН
ЗОЯ КАЙСИЕВО МАСЛО 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Обикновен маслен крем
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Ванилия
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Канелени сладки с мед
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- 16 вида масла за готвене и техните предимства и недостатъци – част 1
Коментари към Великденски курабии с масло