Великденски курабии с масло

Необходими продукти:
- 1 чаена чаша масло, омекотено
- 1 чаена чаша захар
- 1 яйце със стайна температура
- 2 2/3 чаени чаши брашно, пресято
- 1/4 чаена лъжичка сол
- 2 чаени лъжички екстракт от ванилия
Начин на приготвяне:
- В голяма купа разбийте маслото със захарта до получаването на лек и пухкав крем.
- Добавете яйцето и ванилията и отново разбийте за кратко.
- Прибавете брашното и солта и разбъркайте с дървена лъжица до образуването на гладко тесто.
- Покрийте купата с фолио и охладете тестото за минимум 1 час.
- Разточете тестото върху чиста набрашнена повърхност и използвайте формички, за да направите курабиите.
- Прехвърлете ги в тава, която предварително сте покрили с хартия за печене.
- Печете в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 8-10 минути до златист цвят.
- Изчакайте курабиите да се охладят напълно, преди да ги поднесете.
Да ви е сладко!
Снимка: allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ АНАСОН 10 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ГЕРАНИУМ 10 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ МАСЛО 100 мл
ЕОФЛОРИА МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН 100 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ГРОЗДОВИ СЕМКИ 250 мл
ОСТРОВИТ БАДЕМОВО МАСЛО ГЛАДКО 500 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Масло от авокадо
- Ванилов сладолед с лавандула
- Тиквени понички с ванилия и пудра захар
- Хлебен пудинг
- Синапено масло – хранителен състав, ползи и странични ефекти
- Кашкавалени бисквитки с масло и подправки
- Домашно слънчогледово масло
- Кафе по арабски
- Маслени бисквити с жълтък
- Вити банички със сирене от домашни кори
Коментари към Великденски курабии с масло