Курабии Сконс с червени боровинки
Необходими продукти:
- 1 1/2 чаени чаши свежи червени боровинки (използвайте тъмни ако не можете да откриете червени)
- 1/3 чаена чаша кафява захар
- кората от 1 малък портокал или мандарина
- 2 1/4 чаени чаши брашно
- 3 чаени лъжици бакпулвер
- 1/2 чаена лъжица сол
- 12 супени лъжици масло, нарязано на кубчета
- 1/3 до 1/2 чаена чаша прясно мляко
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 175 градуса и застелете с хартия две големи тави или ги намазнете.
В купата на кухненския робот сложете боровинките с кафявата захар и портокаловата кора. Направете няколко пулсации, за да се нарежат плодовете.
Изсипете в купа.
В робота сложете брашното, бакпулвера и солта. Прибавете маслото и с няколко пулсации направете от сместа трохи.
Изсипете брашното с маслото към боровинките и разбъркайте. На части сипвайте млякото, за да започне тестото да стои заедно на топка, но все пак трябва да бъде ронливо и сухо.
Поръсете кухненска дъска с брашно и сложете брашното отгоре. Оформете го на топка, която леко сплескайте.
Нарежете на триъгълни парчета (като пица) и подредете в тавата.
Печете около 20-25 минути, до готовност.
Сервирайте бисквитите сконс топли, заедно с любимата си напитка.
По желание може да ги полеете с глазура от пудра захар и лимон, или пък захар с ром, ванилия и други.
www.thekitchn.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Канелени сладки с мед
- Великденски курабии с амонячна сода и мас
- Бързи курабии без захар и яйца
- Курабии с бадемово брашно
- Великденски курабийки със стафиди и канела
- Английски курабии (Сконс)
- Безглутенови сконс курабии със сладки картофи
- Бирени курабии с кашкавал
- Курабии с мътеница и сладки картофи
- Великденски курабии с масло
Коментари към Курабии Сконс с червени боровинки