Кроасан със заквасена сметана
Необходими продукти:
- 3/4 чаена чаша масло
- 220 грама заквасена сметана
- 1/2 чаена чаша захар
- 2 пакетчета суха мая
- 1/2 чаена чаша топла вода
- 4 чаени чаши брашно
- 1 чаена лъжица сол
- 2 големи яйца, разбити
Начин на приготвяне:
Разтопете 1/2 чаша от маслото в касерола, докато се втечни. Добавете към него захарта и заквасената сметана. Разбъркайте и прехвърлете сместа в голяма купа.
Пакетчетата мая разтворете във водата и оставете за 5 минути.
Разбъркайте брашното със солта в купа.
Яйцата добавете към сметаната, сипете и маята. Течните съставки внимателно пресипете към брашното, омесете и покрийте с фолио. Приберете в хладилник за 8 часа.
Натиснете тестото надолу с юмрук и го разделете на 4 топки.
Всяка разточете върху набрашнен плот на кръг с диаметър 20 сантиметра.
Разтопете останалото масло и намажете тестото с него.
Нарежете всеки кръг на 12 парчета (като за пица), които навийте от широката страна към върха. Подредете в тава, застлана с хартия.
Покрийте и оставете кроасаните да втасат за 45 минути на топло.
Затоплете фурната на 185 градуса и ги печете за 10-12 минути, докато станат леко златисти.
southernliving.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Бутер кроасани с шунка и кашкавал
- Солени мини кроасани със сирене и кашкавал
- Солени бутер кроасани с бекон, царевица и кашкавал
- Бутер кроасани с шунка, кашкавал и домат
- Кроасани с крем тирамису и домашно маскарпоне
- Френски кроасани с вишнев конфитюр
- Хрупкави кроасани с шоколад, банан и лешници
- Кроасани с топено сирене и кашкавал
- Италиански кроасани с конфитюр от дюли
- Кроасани с кашкавал и сусам
Коментари към Кроасан със заквасена сметана