Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Кроасани с топено сирене и кашкавал

Кроасани с топено сирене и кашкавал

от 11 апр 2013г.
Кроасани с топено сирене и кашкавал - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Начин на приготвяне:

50-60 гр масло (30-40 гр за тестото и 10-20 гр за намазване)

100 гр топено сирене

100 гр извара

100 мл топла вода

0,5 ч. л. захар

0,5 ч. л. суха мая

2,5-3,0 ч. л. брашно

40-50 гр кашкавал

сол (едра)

1 яйце за намазване

Начин на приготвяне:

Настържете кашкавала на ситно ренде. Оставете маслото да се размекне до консистенция на сметана, но не разтопявайте. Отделете 30-40 гр за тестото, а останалото оставете за намазване. Разтворете захарта и маята в топла вода и изчакайте 7-10 минути, за да се разтвори маята. Топеното сирене и изварата трябва да бъдат на стайна температура или леко топли. Поставете съда с изварата и топеното сирене в друг с много топла вода за 30 минути (когато са топли те се смесват много добре), а е и хубаво за тестото.

Смесете сиренето и изварата, прибавете размекнатото масло, разбъркайте. Пресейте 2,5 ч. ч. брашно върху сместа и замесете тесто. Месете в продължение на 5-7 минути, поръсвайки плота с брашно. Тестото е много меко и ще се залепя малко по ръцете, но да се работи с него е удоволствие. Разделете го на две части. Поръсете плота с брашно, също и мъничко едната част от тестото, за да не залепва по точилката.

Разточете под формата на кръг с дебелина около 5-7 мм, намажете го целия с размекнатото масло. Разточването трае буквално няколко секунди, защото тестото е податливо. Поръсете повърхността с настъргания кашкавал и разрежете кръга на 8 триъгълника. Всеки от тях навийте на рулце (рогче), започвайки от широката част към тясната. Същото направете и с останалото тесто.

Подредете кроасаните в тава, покрийте с фолио и оставете за около 30-40 минути на топло, но не горещо място, за да втасат. Преди да изпечете, намажете с разбитото яйце и сложете по съвсем мъничко едра сол отгоре. Солта ще придаде по-специфичен вкусов нюанс, когато кристалчето се усети при консумацията.

Сложете кифличките във фурната при 180 градуса и печете в продължение на 20-25 минути, до образуването на златист цвят.

Тези кроасани са най-вкусни, когато са пресни и топли, затова изчакайте да изстинат малко, поднесете и им се насладете. 

Добър апетит!

Още по темата:
  • Пудинг от кроасани със сусам, стафиди и сметана Пудинг от кроасани със сусам, стафиди и сметана
  • Френски кроасани с вишнев конфитюр Френски кроасани с вишнев конфитюр
  • Френски кроасани Френски кроасани
  • Кроасани с шоколад Кроасани с шоколад
4.3/5 3 оценки

Коментари към Кроасани с топено сирене и кашкавал

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Кроасани с топено сирене и кашкавал
    www.framar.bg 
    на 01 July 2025 в 08:07
    Коментирайте "Кроасани с топено сирене и кашкавал"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Кроасан с яйца и шунка
  • Хрупкави кроасани с шоколад, банан и лешници
  • Кроасани с шоколад
  • Бутер кроасани с шунка и кашкавал
  • Френски кроасани
  • Солени бутер кроасани с бекон, царевица и кашкавал
  • Топли сандвичи с кроасан и гъби
  • Бутер кроасани с шунка, кашкавал и домат
  • Кроасани с крем тирамису и домашно маскарпоне
  • Кроасан със заквасена сметана
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2105 дни, 16 часа и 21 мин.

Интересни рецепти с ананас (сладки и солени)?

преди 2218 дни, 20 часа и 31 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 3 дни, 16 часа и 18 мин.

Безплатна консултация за деца с витилиго - Габрово, юли, 2025 година

преди 5 дни, 8 часа и 59 мин.

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 17 дни, 15 часа и 51 мин.

Психотест за оръжие в България: Какво представлява и формалност ли е?

преди 17 дни, 22 часа и 52 мин.
Всички

АНКЕТА

Пушите ли?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ДЕЙЗИ ХЕЙТС - ДЖЕСА ХЕЙСТИНГС - СИЕЛА

ВОЙНА - БОБ УДУЪРД

ЕТО ЗАЩО СЪНУВАШ-ДР.РАХУЛ ДЖАНДИАЛ

АСАМ КРОЙТЕРХОФ КРЕМ ЗА КРАКА И СТЪПАЛА 100 мл

ЛЮКСЕОЛ МАСЛО РИЦИНОВО КОСА/КОЖА/НОКТИ 50мл 336935

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

НИСТАТИН АКТАВИС таблетки 500 000 IU * 20 ТЕВА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 30 юни 2025г. в 17:14:17

НАУ ФУДС ИНДОЛ - 3 - КАРБИНОЛ капсули * 60

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 30 юни 2025г. в 17:12:24

РЕЗИСТА КИДС шоко мечета * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 30 юни 2025г. в 17:10:21

АМОКСИКЛАВ филмирани таблетки 875 мг / 125 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 30 юни 2025г. в 16:55:00

АКУТИЛ капсули * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 30 юни 2025г. в 16:38:36
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival