Крем с кафе
Необходими продукти:
250 мл кафе (3 ч. л. кафе на 250 мл вода)
3 жълтъка
150 г захар
10 г (2 ч. л.) желатин
300 мл сметана с масленост 33 - 35%
Начин на приготвяне:
Накиснете желатина в 100 мл студена преварена вода и оставете за толкова време, колкото е указано на опаковката. В отделен съд смесете жълтъците със захарта, поставете на водна баня и затоплете до пълното разтваряне на захарта. Добавете кафето и разбъркайте. След това сложете и желатина, затоплете, докато той се разтвори напълно. Свалете от огъня и оставете да изстива.
Разбийте сметаната и прибавете към получената смес с кафето. Разбъркайте.
Разпределете крема в подходящи чашки или купички и приберете в хладилника за 3 - 4 часа.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!ФИТНЕС КАФЕ АНТИОКСИДАНТ мляно 250 гр.
АРОМАНДИСЕ КАФЕ ЗАМЕСТИТЕЛ СЪС СМОКИНИ 100 г
ПРОМОСЛАДКА ЦИКОРИЯ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
БИО КАФЕ ОТ ЗЕМНА ЯБЪЛКА, КОРЕН ОТ ГЛУХАРЧЕ И ПОДПРАВКИ 200 г DARY NATURY
КАФЕ МАШИНА ЗА ЕСПРЕСО И КАПУЧИНО ADLER RED
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Обикновен маслен крем
- Десерт от райски ябълки с маскарпоне, бисквити и кафе
- Бодлив залист, Месарска метла, Миши чемшир, Миши трън, Самодивски чемшир, Див чемшир
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Какво знаете за кафето?
- Кафето може да забави биологичното стареене при хора с тежки психични заболявания
- Маслен крем за сладкиши с кондензирано мляко
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
Коментари към Крем с кафе