Крем с кафе
Необходими продукти:
250 мл кафе (3 ч. л. кафе на 250 мл вода)
3 жълтъка
150 г захар
10 г (2 ч. л.) желатин
300 мл сметана с масленост 33 - 35%
Начин на приготвяне:
Накиснете желатина в 100 мл студена преварена вода и оставете за толкова време, колкото е указано на опаковката. В отделен съд смесете жълтъците със захарта, поставете на водна баня и затоплете до пълното разтваряне на захарта. Добавете кафето и разбъркайте. След това сложете и желатина, затоплете, докато той се разтвори напълно. Свалете от огъня и оставете да изстива.
Разбийте сметаната и прибавете към получената смес с кафето. Разбъркайте.
Разпределете крема в подходящи чашки или купички и приберете в хладилника за 3 - 4 часа.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДОРАЛ ТОАЛЕТНА ВОДА BLACK LIGHT ЗА ЖЕНИ 100 мл
БИОХЕРБА САПУН С КАФЕ 120 г
СОУ СИМПЪЛ НАТУРАЛЕН АНТИЦЕЛУЛИТЕН СКРАБ ЗА ТЯЛО С КАФЕ И ПОРТОКАЛ 100 мл
МЕД ОТ ЦВЯТ НА КАФЕЕНО ДЪРВО 500 г RUDIGER FELDT PRODUCTS
ЕМПЕР МЪЖКИ ДЕЗОДОРАНТ INVITATION 200 мл
МАТИСЪН КЕТО ЛАТЕ С МСТ И КАФЕ 200 г MT4133
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Бодлив залист, Месарска метла, Миши чемшир, Миши трън, Самодивски чемшир, Див чемшир
- Използвайте утайка от кафе за подхранване на доматите
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Обикновен маслен крем
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Как да си захванем кафеено дръвче от 1 зрънце кафе?
- Глазура за сладкиши от сирене крема, пудра захар и масло
- Чийзкейк в чашка
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
Коментари към Крем с кафе