Крем супа от маруля с чесън и магданоз
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици безсолно масло
- 1 средно голяма глава лук, нарязана на ситно
- 4 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 2 чаени чаши домашен пилешки бульон /или зеленчуков/
- 230 грама листа от маруля, добре измити и отцедени
- 1/4 чаена чаша листа от пресен магданоз
- сол кашер
- прясно изцеден лимонов сок
За гарниране:
- репички, нарязани на тънки ивици
- пресни билки
Начин на приготвяне:
- Разтопете маслото в тенджера на средно силен огън.
- Сотирайте лука и чесъна и в продължение на 3 минути, докато омекнат.
- Добавете бульона, разбъркайте и оставете сместа да заври.
- Гответе около 8 минути, след което добавете марулята и магданоза. След още 2-3 минути отдръпнете тенджерата от котлона.
- Пасирайте в продължение на 2-3 минути до гладка смес. Ако супата е прекалено гъста, добавете още малко от бульона и разбъркайте добре.
- Подправете със сол и няколко капки прясно изцеден лимонов сок.
- Поднесете крем супата от маруля топла, гарнирана с репички и пресни билки.
Приятен апетит!
Снимка: seriouseats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Крем супа от броколи и карфиол с топено сирене
- Крем супа от карфиол с картофи, лук и чесън
- Крем супа от грах
- Постна крем супа от карфиол, кокосово мляко и кашу
- Крем супа от броколи и синьо сирене
- Зеленчукова супа с праз и пилешко месо
- Карфиолена крем супа със сирене чедър
- Диетична крем супа от броколи
- Карфиолена крем супа с червени картофи, аспержи и грах
- Крем супа от броколи и кейл
Коментари към Крем супа от маруля с чесън и магданоз