Крем супа от грах и кашу
Необходими продукти:
- 1/4 чаена чаша зехтин
- 2 глави лук, нарязани на ситно
- 2 стръка целина, нарязани
- 4 скилидки чесън, нарязани на тънки филийки
- 2 чаени чаши сурово кашу
- 2 супени лъжици кафява захар
- 1 чаена лъжица лют пипер на люспи
- 1 килограм замразен зелен грах
- 1 супена лъжица малцов оцет
Начин на приготвяне:
Запържете лука, целината и чесъна в зехтина, около 30-40 минути, като разбърквате често. При необходимост добавяйте малко вода, за да не загарят зеленчуците по дъното на съда. Подправете със сол и пипер и добавете кашуто, захарта, лютия пипер и 3 чаши вода. Гответе, докато зеленчуците омекнат и започнат да се разпадат във водата - около 10-15 минути.
Добавете в супата граха и блендирайте до гладкост. Ако има нужда добавете малко вода. За по-добри резултати, прецедете супата, за да имате възможно най-гладна и кремообразна смес.
Добавете малцовия оцет и разбъркайте.
При сервиране поръсете със зелен лук по желание или добавете чипс, или брускети за хрупкавост.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: epicurious.com
Коментари към Крем супа от грах и кашу