Задушен зелен грах с кайма
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша зелен грах
- 100 грама кайма
- 1 средна глава лук
- 2 скилидки чесън
- 1 чаена лъжица доматено пюре
- 1 чаена лъжица пюре от червени чушки
- 1/2 чаена лъжица смлян черен пипер
- щипка захар
- сол на вкус
- олио
Начин на приготвяне:
Запържете лука на силен огън, добавете към него доматеното пюре и пюрето от червени чушки, сложете намачкания чесън.
Няколко минути по-късно изсипете каймата и нека се изпържи, като бъркате бързо. Когато това стане, изсипете граха, разбъркайте няколко пъти и налейте 3 - 4 чаени чаши вряща вода (тя трябва да покрие продуктите напълно). Сложете подправките, затворете съда с капак и нека всичко заври. Оставете да се приготвя до готовност на продуктите. Ако водата се изпари и ястието остане "на сухо", долейте още вряща вода. Ако пък ви се струва прекалено течно, махнете капака и изчакайте течността да се изпари, докато се получи не много течно ястие.
Може да поднесете с пилаф от ориз, от булгур, също с макарони или картофено пюре.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛОКСИ ВЪЗСТАНОВЯВАЩА МАСКА 200 мл
ЛЮКСЕОЛ СУХО МАСЛО ЗА КОСА И ТЯЛО 100 мл
НовАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОРЕГЕНЕРЛАЙФ МИТОХОНДРИАЛНА ФУНКЦИЯ прах 81 г НАТУРАЛ ФАКТОРС
Безплатна доставка за България!АЛОКСИ ВЪЗСТАНОВЯВАЩА МАСКА 500 мл
ЛЮКСЕОЛ СЕРУМ ПРОТИВ РЕАКТИВЕН КОСОПАД ПРИ СТРЕС И СЕЗОННИ ПРОМЕНИ 50 мл
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Зелен грах – хранителен състав и ползи за здравето
- Пикатна кайма с кашкавал на тиган
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Панирани шницели от кайма
- Жълт сух грах
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Запеканка от кайма и патладжани със сос Бешамел
- Печени тиквички с кайма, ориз и домати на фурна
- Кюфтeта в патладжан (Ислим кебап)
- Зелеви сарми с кайма, ориз и гъби
Коментари към Задушен зелен грах с кайма