Задушен зелен грах с кайма
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша зелен грах
- 100 грама кайма
- 1 средна глава лук
- 2 скилидки чесън
- 1 чаена лъжица доматено пюре
- 1 чаена лъжица пюре от червени чушки
- 1/2 чаена лъжица смлян черен пипер
- щипка захар
- сол на вкус
- олио
Начин на приготвяне:
Запържете лука на силен огън, добавете към него доматеното пюре и пюрето от червени чушки, сложете намачкания чесън.
Няколко минути по-късно изсипете каймата и нека се изпържи, като бъркате бързо. Когато това стане, изсипете граха, разбъркайте няколко пъти и налейте 3 - 4 чаени чаши вряща вода (тя трябва да покрие продуктите напълно). Сложете подправките, затворете съда с капак и нека всичко заври. Оставете да се приготвя до готовност на продуктите. Ако водата се изпари и ястието остане "на сухо", долейте още вряща вода. Ако пък ви се струва прекалено течно, махнете капака и изчакайте течността да се изпари, докато се получи не много течно ястие.
Може да поднесете с пилаф от ориз, от булгур, също с макарони или картофено пюре.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВА КАЙМА 330 г
ОЛ НУТРИШЪН ВЕГАН ПРОТЕИН 500 г
МАТИСЪН КЕТО ПРОТЕИНОВ ШЕЙК С МСТ, ГРАХ И ОРИЗ 350 г MT4131
ПРОМОАЛОКСИ ВЪЗСТАНОВЯВАЩА МАСКА 500 мл
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
СПОНСЕР ВЕГАН ПРОТЕИН 480 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Зелен грах – хранителен състав и ползи за здравето
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Бобови култури
- Панирани шницели от кайма
- Жълт сух грах
- Грах
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Салата от грах с кисели краставички и чесън
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Пиле с ориз и грах
Коментари към Задушен зелен грах с кайма