Крем супа от аспержи с лимон и пармезан

Необходими продукти:
- 1 килограм аспержи
- 3 супени лъжици безсолно масло
- 1 голяма глава жълт лук, нарязана на ситно
- 3 скилидки чесън, пресовани
- 6 чаени чаши домашен пилешки бульон
- сол и прясно смлян черен пипер
- 2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок
- 1/4 чаена чаша настърган пармезан
- шепа пресни билки /мащерка, копър, босилек/
Начин на приготвяне:
- Разтопете маслото в голяма тенджера на умерен огън.
- Добавете лука и чесъна и ги сотирайте в продължение на 10 минути, докато омекнат.
- През това време отрежете върховете на аспержите и ги заделете настрана.
- Останалата част нарежете на ситно и прибавете в тенджерата.
- Добавете пилешкия бульон, 1 чаена лъжичка сол и 1/4 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер.
- Разбъркайте и оставете супата да заври.
- Намалете силата на котлона и я оставете да къкри в продължение на 30 минути.
- През това време бланширайте отрязаните връхчета във вряща и подсолена вода за около 2-3 минути. Отцедете и прехвърлете в съд със студена вода.
- Отдръпнете супата от котлона и я пасирайте до гладка консистенция. Прецедете, за да отстраните влакънцата.
- Върнете крем супата от аспержи в тенджерата и я оставете да заври.
- Добавете лимоновия сок и пармезана. Подправете със сол и черен пипер и разбъркайте.
- Разсипете в купички и във всяка добавете по няколко бланширани връхчета от аспержи.
- Гарнирайте с настърган пармезан и пресни билки и поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: onceuponachef.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Крем супа от броколи и карфиол с топено сирене
- Диетична крем супа от броколи
- Супа от грах и аспержи с поширано яйце
- Крем супа от броколи и кейл
- Крем супа от маруля с чесън и магданоз
- Крем супа от тиквички и броколи
- Крем супа от броколи и синьо сирене
- Крем-супа от спанак и тиквички с тиквени семена и чесън
- Магданозена крем супа с чесън, лук и лимон
- Крем-супа от зелена салата с картофи и чесън
Коментари към Крем супа от аспержи с лимон и пармезан