Начало Хранене Рецепти Десерти Кремове и сладоледи Крем Сабайон с шампанско и ягоди

Крем Сабайон с шампанско и ягоди

Крем Сабайон с шампанско и ягоди - изображение

Необходими продукти:

  • 200 грама ягоди (може да замените с малини или черни боровинки)
  • сока и кората от половин лимон
  • 4 жълтъка
  • 100 милилитра подсладено шампанско
  • 85 грама захар

 

Начин на приготвяне:

Изберете само здрави ненаранени плодове и разрежете на 2 или 4 части в зависимост от големината им. Напръскайте ги с лимонов сок и поръсете с 1 чаена лъжица от захарта.
Разбъркайте старателно и приберете в хладилника.

В голяма тенджера налейте вода, която сложете върху котлона, за да заври. В нея (на водна баня) сложете купа.

Настържете ситно цитрусовата кора, изсипете я в по-малкия съд, добавете захарта, жълтъците и разбийте с тел за разбиване на яйца.

Когато комбинацията стане светла и увеличи обема си, започнете да наливате постепенно шампанското, без да прекратявате процеса.

Разпределете крема в десертни купички, украсете го с ягодови парченца и го поднесете веднага, докато е още топъл.


Да ви е сладко!

 

За framar.bg: Радостина Райчева

Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимки