Крем Сабайон с шампанско и ягоди
Необходими продукти:
- 200 грама ягоди (може да замените с малини или черни боровинки)
- сока и кората от половин лимон
- 4 жълтъка
- 100 милилитра подсладено шампанско
- 85 грама захар
Начин на приготвяне:
Изберете само здрави ненаранени плодове и разрежете на 2 или 4 части в зависимост от големината им. Напръскайте ги с лимонов сок и поръсете с 1 чаена лъжица от захарта.
Разбъркайте старателно и приберете в хладилника.
В голяма тенджера налейте вода, която сложете върху котлона, за да заври. В нея (на водна баня) сложете купа.
Настържете ситно цитрусовата кора, изсипете я в по-малкия съд, добавете захарта, жълтъците и разбийте с тел за разбиване на яйца.
Когато комбинацията стане светла и увеличи обема си, започнете да наливате постепенно шампанското, без да прекратявате процеса.
Разпределете крема в десертни купички, украсете го с ягодови парченца и го поднесете веднага, докато е още топъл.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Обикновен маслен крем
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Десерт от райски ябълки с маскарпоне, бисквити и кафе
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Сиропирани дюли с крем маскарпоне
- Десерт с чиа и прясно мляко
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Чийзкейк в чашка
Коментари към Крем Сабайон с шампанско и ягоди