Крем Сабайон
Необходими продукти:
5 яйца
150 грама захар
200 милилитра десертно вино
5 супени лъжици вода
Начин на приготвяне:
Отделете жълтъците и белтъците. Жълтъците разбийте със захарта, сложете ги на водна баня и продължете да разбивате.
Постепенно налейте виното (да бъде на стайна температура) и водата. Не допускайте сместа да заври, тя трябва да увеличи обема си, да стане въздушна, но гъста.
Разпределете готовия крем в подходящи чаши или купички и поднесете топъл или студен.
По желание бихте могли да добавите бисквити, бишкоти и/или сезонни плодове на вкус.
Добър апетит!
Снимка: health-lifestyle.org
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Обикновен маслен крем
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Десерт от райски ябълки с маскарпоне, бисквити и кафе
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Сиропирани дюли с крем маскарпоне
- Десерт с чиа и прясно мляко
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Чийзкейк в чашка
Коментари към Крем Сабайон