Крем карамел върху ябълков блат
Необходими продукти:
- 150 грама захар
- 250 грама крема сирене, на стайна температура
- 1 консерва от 400 грама кондензирано мляко
- 6 жълтъка
- 2 чаени лъжици ванилия
за ябълковия блат:
- 175 грама меко масло
- 2 големи ябълки - едната настъргана, другата тънко нарязана
- 1 чаена лъжица канела
- 330 грама захар
- 3 яйца - разделени на белтъци и жълтъци
- 150 грама самонабухващо брашно
Начин на приготвяне:
Сложете на дъното на 8 чашки за крем карамел пергаментова хартия.
За да приготвите карамела сложете захарта в касерола, добавете 2 супени лъжици вода и загрейте, варете около 7-8 минути, без да разбърквате, докато се получи карамел.
Изсипете карамела в приготвените купички и оставете да се охлади.
През това време разбийте с миксер крема сиренето, добавете на части кондензираното мляко, жълтъците и ванилията. Сложете щипка сол и разпределете крема в купичките върху карамела.
Охладете за 1 час, докато се стегне.
Междувременно разтопете 25 грама масло в касерола, добавете настърганите ябълки, канелата, 55 грама захар и 60 милилитра вода. Варете около 8-10 минути, докато плодовете омекнат. Охладете.
Включете фурната да се загрее на 160 градуса.
Комбинирайте ябълковата смес с жълтъците на 3-те яйца, 1/2 чаша захар (110 грама) и брашното.
Белтъците разбийте до меки върхове и внимателно, разбърквайки със силиконова шпатула, комбинирайте с ябълковата смес.
Разпределете в купичките, като внимавате да не натискате ябълковата смес в крема.
Печете за около 35-40 минути.
Останалите 165 грама захар и 2 лъжици вода сложете в голям тиган и варете около 6-8 минути, докато сместа се карамелизира. Добавете тънките резени ябълка и гответе около 30 секунди от всяка страна. Прехвърлете ги в тава, застлана с хартия. Карамела от тигана запазете.
Готовите кексчета охладете 5 минути, след което внимателно отделете от формичките и обърнете.
Отгоре поставете резенче ябълка и полейте с карамела.
delicious.com.au/
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Бананов крем карамел
- Крем карамел с кондензирано мляко
- Торта от крем карамел и пухкав блат
- Крем карамел със сирене крема
- Торта Крем карамел
- Крем карамел без яйца с мед от елда, кафе и ром
- Крем карамел
- Флан от кондензирано мляко и кокосови стърготини
- Крем карамел с лимонови корички и канела
- Крем карамел с тиква и джинджифил
Коментари към Крем карамел върху ябълков блат