Крем брюле с кафе

Необходими продукти:
- 330 милилитра пълномаслена сметана
- 160 милилитра нискомаслено мляко
- 50 грама захар + допълнително за карамелизиране
- щипка сол
- 4 големи жълтъка
- 1 супена лъжица еспресо на прах
- 2 чаени лъжички Калуа или друг ароматен ликьор
Начин на приготвяне:
- Затоплете сметаната, млякото, захарта и солта в малка тенджера на средно силен огън и бъркайте, докато захарта се разтопи напълно.
- В друга купа разбийте жълтъците.
- Добавете топлата смес на тънка струйка, като разбивате на средна скорост.
- Прибавете еспресото на прах, разбъркайте и прецедете сместа.
- Добавете ликьора и отново разбъркайте.
- Разпределете сместа в огнеупорни купички и ги поставете в тава с вода, която трябва да стига до средата на стените им.
- Печете в предварително загрята до 150 градуса фурна за около 20-25 минути.
- Оставете крема да се охлади напълно, покрийте го с фолио и съхранявайте в хладилник за през нощта.
- Поръсете крема брюле с карамелизирана захар и по желание гарнирайте с бита сметана и шоколадова ядка.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛОВАРЕ ЧАЙ В ПИРАМИДА CREME BRULLE филтър * 15
АГИВА SHINY ME ПАРФЮМЕН СПРЕЙ ЗА КОСА И ТЯЛО 150 мл
ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА CHIFON BELLE 100 мл
ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА MISSY 100 мл
ФРЕШ ДЖУС ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КРУША 500 мл
ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА МИРАДА HASHTAG 85 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Крем с кафе
- Десерт с чиа и прясно мляко
- Кафето понижава риска от развитие на подагра
- Карамелизирана захар - рецепта
- Студено кокосово кафе
- Шоколадови бомбички с мус от ягоди
- Кафеено дърво, Зелено кафе
- Бодлив залист, Месарска метла, Миши чемшир, Миши трън, Самодивски чемшир, Див чемшир
- Ябълков крем брюле с канела
- Карамелен крем-мус (за торти и сладкиши)
Коментари към Крем брюле с кафе