Крем брюле от бял шоколад

Необходими продукти:
- 570 милилитра сметана
- 1 чаена лъжица ванилин
- 100 грама бял шоколад
- 2 супени лъжици пудра захар + за поръсване
- 6 жълтъка
Начин на приготвяне:
Затоплете сметаната в подходящ съд, начупете шоколада на парченца и го прибавете към топлата сметана. Продължете да загрявате, докато шоколадът се разтопи напълно, след което свалете съда от котлона, сложете ванилина и разбъркайте.
Загрейте фурната до 160 градуса.
Разбийте жълтъците с пудрата захар до получаването на гладка маса, която изсипете в шоколадовата смес. Разбъркайте и разпределете крема в малки огнеупорни купички. Подредете ги в тава, налейте вряща вода, като количеството й да достига до половината от височината на тавата. Сложете във фурната и печете в продължение на 20 минути, докато кремът се втвърди. След това извадете от фурната, изчакайте десертът да изстине малко и го приберете в хладилника до пълното му охлаждане.
Преди да поднесете, поръсете с пудра захар.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛОВАРЕ ЧАЙ В ПИРАМИДА CREME BRULLE филтър * 15
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Млечен крем-десерт с ром, кафе и ликьор
- Млечен крем с праскови, стафиди и кашу
- Плодов десерт с млечно-яйчен крем
- Млечно-яйчен десерт с лимон и канела
- Млечен крем с мандарини
- Крем брюле
- Крем брюле с кафе
- Лимонов крем брюле с малини
- Млечен крем-десерт с райски ябълки и карамелено-орехови блокчета
- Сметанов крем с бял шоколад, ягоди и вино
Коментари към Крем брюле от бял шоколад