Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Полезна информация Кратко ръководство за използване на мая за печива

Кратко ръководство за използване на мая за печива

от 09 юли 2018г., обновено на 10 юли 2018г.
Кратко ръководство за използване на мая за печива - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Често ли приготвяте печива у дома? А случвало ли ви се е да разполагате със суха мая, когато в рецептата е указано количество за прясна или обратното? Тогава вероятно се чудите колко трябва да сложите от наличните дрожди... На тези и други въпроси ще дадем отговори в следващите редове, които нарекохме "ръководство на маята".

  • 1 грам суха мая = 3 грама прясна
  • 10 грама суха = 30 грама прясна
  • 1 чаена лъжица суха мая = 6-8 грама прясна
  • 1,5 чаени лъжици суха = 10 грама прясна
  • 2 чаени лъжици суха = 12 грама прясна
  • На 400 грама брашно - 1 чаена лъжица суха мая или 6-8 грама прясна
  • На 500 грама брашно - 1,5 чаена лъжица суха мая или 10 грама прясна пресована
  • На 600 грама брашно - 2 чаени лъжици суха мая или 12 грама прясна пресована

И още:

  • Когато в рецептата е посочено количество 1 чаена лъжица, това означава, че тя е без връх, равна; останалите случаи следва да бъдат уточнени.
  • Ако вместо суха мая използвате прясна, то последната трябва да се смеси с 1,5-2 супени лъжици топло мляко и да се остави на топло за 20 минути.
  • За размножаване на дрождите най-подходяща е температура от 25-28 градуса.
  • Алкохолната ферментация е най-активна при температура от 30-35 градуса.
  • При температура от 45-50 градуса и по-висока клетките на дрождите загиват.

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 1000.menu
Снимка: fb.ru

Още по темата:
  • Тутманик Тутманик
  • Бързи питки без месене Бързи питки без месене
  • Класическа рецепта за чабата Класическа рецепта за чабата
  • Хлебни купички Хлебни купички
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

КАНДИЗИН капсули * 10
22.20лв.

КАНДИЗИН капсули * 10

РЕЗИСТА КИДС шоко мечета * 20
49.95лв.

РЕЗИСТА КИДС шоко мечета * 20

МЕДИКЕТ ПОЧИСТВАЩ ГЕЛ ВЪРСИ 120 мл.
38.30лв.

МЕДИКЕТ ПОЧИСТВАЩ ГЕЛ ВЪРСИ 120 мл.

НАУ ФУДС ДРОЖДИ ОТ ЧЕРВЕН ОРИЗ капсули 600 мг * 60
39.00лв.

НАУ ФУДС ДРОЖДИ ОТ ЧЕРВЕН ОРИЗ капсули 600 мг * 60

НАТУРАЛИКО ИМУН БУУСТ капсули * 60
34.00лв.

НАТУРАЛИКО ИМУН БУУСТ капсули * 60

НАТУГЕНА НУКЛЕОТИДЕН МОДУЛАТОР капсули * 120
239.40лв.

НАТУГЕНА НУКЛЕОТИДЕН МОДУЛАТОР капсули * 120

Безплатна доставка за България!

Коментари към Кратко ръководство за използване на мая за печива

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Кратко ръководство за използване на мая за печива
    www.framar.bg 
    на 23 July 2025 в 14:23
    Коментирайте "Кратко ръководство за използване на мая за печива"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Добре е да знаете ...
  • Полезна информация
  • Хранителна мая – състав, ползи и противопоказания
  • Тутманик
  • Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
  • Бързи питки без месене
  • Подхранвайте зеленчуците в градината и стайните си растения с мая
  • Класическа рецепта за чабата
  • Дрождите - обща характеристика, дневна необходимост и здравни ползи
  • Хлебни купички
  • Домашен хляб в "холандска фурна"
  • Закваска за хляб
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 7 дни, 1 час и 5 мин.

Колко време е продължителността на използване на лечебен шампоан?

преди 1809 дни, 4 часа и 33 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 12 дни, 4 часа и 27 мин.

Експертиза на трайно намалена работоспособност ТЕЛК и ЛКК - какво трябва да знаете

преди 14 дни, 4 часа и 5 мин.

Шампионат по колоездене "Зелените пирамиди", гр. Стара Загора - 06.07.2025 година

преди 19 дни, 2 часа и 24 мин.

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 25 дни, 22 часа и 34 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ДЮКРЕ САБАЛ ШАМПОАН ЗА МАЗНА КОСА 200 мл.

БЯЛ ТРЪН ЕКСТРАКТ капсули * 30 VIRIDIAN

ВИТАМИН C ефервесцентни таблетки 1000 мг * 20

ВИТАМИН B КОМПЛЕКС + МАГНЕЗИЕВ АСКОРБАТ капсули * 30 VIRIDIAN

НУТРИКОСТ КРЕАТИН МОНОХИДРАТ капсули * 180

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

L40.4 Гутатен псориазис

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 23 юли 2025г. в 14:01:57

ЕСКАПЕЛЕ таблетки 1.5 мг * 1

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 23 юли 2025г. в 14:00:13

ЛОРАПАМ таблетки 2.5 мг. * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 23 юли 2025г. в 13:58:52

ПРИМОЛУТ - НОР таблетки 5 мг * 30 BAYER

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 23 юли 2025г. в 13:58:38

ЕСКАПЕЛЕ таблетки 1.5 мг * 1

Коментар на: Мария от 23 юли 2025г. в 13:02:13
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival