Крамбъл с киноа и ревен
Необходими продукти:
- 400 грама ревен, нарязан на 5-сантиметрови парченца
- 2 ябълки, обелени и нарязани
- 4 супени лъжици кленов сироп
- кората на 1 портокал и сокът от половината
- 1 чаена лъжица канела
- 250 грама сварена киноа
- 75 грама овесени ядки
- 50 грама масло - охладено и настъргано
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса.
В купа комбинирайте ревена с 2 супени лъжици кленов сироп, добавете портокаловата кора и сок, подправете с 1/2 чаена лъжица канела. Разпределете между 6 малки купички (като за крем карамел).
В купа сложете киноата, към нея добавете овесените ядки и разбъркайте. Прибавете останалия кленов сироп и сместа разпределете върху плодовете. Печете 25-30 минути.
Ако не можете да откриете ревен, заменете с горски плодове.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
Коментари към Крамбъл с киноа и ревен