Кралицата на пудингите
Необходими продукти:
500 мл прясно мляко
250 мл сметана
6 яйца
семената от 1 шушулка ванилия
300 грама пудра захар
200 грама трохи от сладки изделия (кифлички, кексчета или друго)
350 грама пресни горски плодове
50 грама малиново сладко
100 мл прасковен шнапс (ракия или ликьор)
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса.
В топлото мляко прибавете зрънцата ванилия, сметаната и оставете сместа да заври. Свалете от котлона.
Отделете жълтъците от белтъците. Жълтъците разбийте със 150 грама от захарта, прибавете млечната смес и смесете с трохите.
Разлейте пудинга в огнеупорни чашки, подходящи за тази цел. Сложете да се пече 20 минути или до готовност. Извадете от фурната.
Разредете сладкото с малко вода и разпределете във всички чашки върху пудинга. Накиснете горските плодове в шнапса и ги сложете върху сладкото.
Разбийте белтъците на гъста пяна с останалата пудра захар. Сместа използвайте, за да направите "пламък" или "връх" върху всеки от пудингите с помощта на шприц.
Сложете десерта отново във фурната за минимум 5-10 минути (нека се пече, докато не стане твърд на допир).
Поднесете десерта топъл!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ И СМЕТАНА 190 г
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВ ПУДИНГ 600 гр.
МИКС ЗА ПУДИНГ С ЯГОДА И БОРОВИНКА 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С РОЖКОВ И КОКОС 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С БУРБОНСКА ВАНИЛИЯ 50 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Дюля
- Млечно смути със замразени плодове
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
Коментари към Кралицата на пудингите