Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Корейски палачинки с оризово брашно и зелен лук

Корейски палачинки с оризово брашно и зелен лук

Корейски палачинки с оризово брашно и зелен лук - изображение

Необходими продукти:

  • 150 грама пшенично брашно
  • 150 грама оризово брашно
  • 450 милилитра вода
  • 2 яйца
  • няколко щипки сол
  • 7 супени лъжици растителна мазнина (1 супена лъжица за тестото, а останалото е необходимо за изпичането)
  • 40-50 грама зелен лук
  • 1/2 неголям морков

 

Начин на приготвяне:

Смесете двата вида брашно в купа. В отделен съд разбийте леко яйцата със солта и налейте водата.

След това започнете да добавяте по малко от течната комбинация в сухата, като старателно бъркате с тел за разбиване на яйца, за да не останат бучки.

Настържете моркова, а перата зелен лук разрежете първо на 4 части, а след това всяка от тях напречно на ивици с дължина 4-6 сантиметра. Изсипете зеленчуците в тестото.

Добавете 1 супена лъжица растително масло (в най-добрия случай сусамово), разбъркайте и оставете за 30-40 минути.

Сгорещете тиган върху котлона, налейте малко мазнина (1 лъжица) и сложете от тестото, което разпределете по дъното на съда. Затворете с капак и приготвяйте на среден огън в продължение на 4-5 минути. След това обърнете от другата страна, поставете отново капака и няколко минути по-късно извадете палачинката.

Преди да изпечете всяка следваща, наливайте по една лъжица олио в тигана.

Получават се 6 големи палачинки при диаметър на съда от 24 сантиметра. Поднесете ги горещи.


Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: cooksa.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиСнимки