Консервиран зелен фасул със зеленчуци
Необходими продукти:
4 килограма зелен фасул
1 килограм червени чушки
1 килограм домати
2 чаени чаши олио
2 супени лъжици оцетна есенция 70%
1 супена лъжица захар
1 чаена лъжица смлян черен пипер
3 супени лъжици сол
Начин на приготвяне:
Почистете всички зеленчуци от излишните части и нарежете на едри парчета. Сложете ги в тенджера, прибавете солта, захарта, черния пипер. След това налейте олиото и поставете съда на котлона. Оставете сместа да се вари в продължение на 40 минути, периодично разбърквайте.
В края на приготвянето добавете оцетната есенция, разбъркайте, разпределете зеленчуковата комбинация в стерилизирани бурканчета и затворете. Обърнете ги с дъното нагоре, увийте в одеяло и оставете така, докато се охладят напълно.
Добър апетит!
Снимки: lady.tochka.net ; sotkiradosti.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Зеленчуци
- Зелен фасул (зелен боб) - състав, ползи и противопоказания
- Паниран зелен фасул на фурна с чеснов сос
- Препечен зелен боб с чесън
- Зелен и жълт боб с чесън и лимон
- Салата от зелен фасул с моркови
- Зелена салата с едамаме, фъстъчен сос и тофу
- Салата от зелен фасул с яйца и чесън
- Паниран зелен боб
- Салата от зелен боб и дресинг с балсамов оцет
- Рецепти за туршия със зелен боб
Коментари към Консервиран зелен фасул със зеленчуци