Консервиран боб в доматен сос с чесън и люта чушка

Необходими продукти:
1 килограм боб
2 килограма домати
1 люта чушка
1 глава чесън
50 грама сол
70 грама захар
30 милилитра оцет
Начин на приготвяне:
Когато консервирате боб, е по-добре да използвате пресен. Залейте го с вода, подсолете и поставете съда на котлона. След като течността кипне, намалете температурата и оставете зърната да се варят под капак до пълна готовност. Отцедете водата.
Разрежете доматите на две, отстранете ненужните части.
Обелете чесъна, лютата чушка почистете от семената, махнете опашката.
След това смелете доматите, като за целта може да използвате машинка за мелене на кайма или блендер. За консервата ви е необходима немного гъста каша със семената.
По същия начин подгответе лютата чушка и чесъна. Смесете пюретата, подсолете, сложете захарта и оцета.
Сложете комбинацията на котлона и нека се вари в продължение на 10 минути на среден огън.
Време е да смесите доматения сос и боба. Отново поставете съда на котлона и затворете с капак, щом комбинацията заври. Намалете температурата и оставете всичко да се задушава за 50-60 минути.
След това разпределете в стерилизирани буркани, които затворете, докато бобът е още горещ. Обърнете ги с дъното нагоре и консервата е готова.
Може да съхранявате дълго време на тъмно и студено място.
Добър апетит!
Снимки: topshef.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОФИЧИНА ТОСКАНА АКТИВЕН БАЛСАМ ЗА КОСА 200 мл
БИЛКОВА СМЕС №22 200 г ЗДРАВНИЦА
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА ДИАБЕТИЦИ С КАНЕЛА
САЙБЪРСЛИМ таблетки * 60 ХЕЛТ ЕЙД
КАРБОСЛИМ капсули * 60 ХЕЛТ ЕЙД
МИША TALKS НОЩНА ВЕГАН МАСКА ЗА ЛИЦЕ СКИН ФИТНЕС 10 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Бобови култури/варива
- Киноа с черен боб
- Свалете кръвната захар с обикновен фасул
- Пастет от бял боб със сушени домати и чесън
- Кисело зеле с бели гъби и боб
- Пилешко с боб и босилек
- Пълнени чушки с боб, гъби и пилешко
- Супи за отслабване: Супа с бял боб и песто
- Витамини B - предпоставка за здраве
- Задушено зеле с боб, печурки и сини сливи
- Свински джобчета с плънка от боб и гъби
Коментари към Консервиран боб в доматен сос с чесън и люта чушка