Консервиран боб в доматен сос с чесън и люта чушка
Необходими продукти:
1 килограм боб
2 килограма домати
1 люта чушка
1 глава чесън
50 грама сол
70 грама захар
30 милилитра оцет
Начин на приготвяне:
Когато консервирате боб, е по-добре да използвате пресен. Залейте го с вода, подсолете и поставете съда на котлона. След като течността кипне, намалете температурата и оставете зърната да се варят под капак до пълна готовност. Отцедете водата.
Разрежете доматите на две, отстранете ненужните части.
Обелете чесъна, лютата чушка почистете от семената, махнете опашката.
След това смелете доматите, като за целта може да използвате машинка за мелене на кайма или блендер. За консервата ви е необходима немного гъста каша със семената.
По същия начин подгответе лютата чушка и чесъна. Смесете пюретата, подсолете, сложете захарта и оцета.
Сложете комбинацията на котлона и нека се вари в продължение на 10 минути на среден огън.
Време е да смесите доматения сос и боба. Отново поставете съда на котлона и затворете с капак, щом комбинацията заври. Намалете температурата и оставете всичко да се задушава за 50-60 минути.
След това разпределете в стерилизирани буркани, които затворете, докато бобът е още горещ. Обърнете ги с дъното нагоре и консервата е готова.
Може да съхранявате дълго време на тъмно и студено място.
Добър апетит!
Снимки: topshef.ru
Коментари към Консервиран боб в доматен сос с чесън и люта чушка