Кокосов крем карамел с ванилия
Необходими продукти
За карамела:
- 100 грама кристална захар
За крема:
- 500 милилитра прясно мляко
- 3 яйца
- 100 грама пудра захар
- 100 грама кокосови стърготини
- 1 грам ванилия
- 30 грама картофено нишесте
Начин на приготвяне:
Първо направете карамел. Изсипете захарта (на пясък) в подходящ съд, който сложете върху котлона. Щом кристалчетата започнат да потъмняват, налейте 3 супени лъжици вода и бъркайте, докато се разтопят напълно.
Когато това стане, разпределете сладостта по дъното на малки десертни купички, които наклонете във всички страни, за да може карамелът да покрие и стените на съдовете.
Към прясното мляко добавете пудрата захар, кокосовите стърготини и ванилията. Сложете течността върху котлона и нека кипне.
Разбийте едното яйце с нишестето, след това добавете и останалите две яйца и разбийте още веднъж.
Налейте сместа в горещото мляко и разбъркайте добре.
След това разпределете комбинацията в купичките. Подредете ги в тава, в която налейте малко студена вода.
Поставете в загрята до 180 градуса фурна за половин час.
По време на печенето се образуват два слоя: кокосът остава отгоре и при обръщане - основа на десерта, върху която има нежен крем с карамелено покритие.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Бананов крем карамел
- Крем карамел с кондензирано мляко
- Торта от крем карамел и пухкав блат
- Крем карамел със сирене крема
- Торта Крем карамел
- Крем карамел без яйца с мед от елда, кафе и ром
- Крем карамел
- Флан от кондензирано мляко и кокосови стърготини
- Крем карамел с лимонови корички и канела
- Крем карамел с тиква и джинджифил
Коментари към Кокосов крем карамел с ванилия