Начало Хранене Рецепти Десерти Кремове и сладоледи Кокосов крем карамел с ванилия

Кокосов крем карамел с ванилия

Кокосов крем карамел с ванилия - изображение

Необходими продукти

За карамела:

  • 100 грама кристална захар

За крема:

  • 500 милилитра прясно мляко
  • 3 яйца
  • 100 грама пудра захар
  • 100 грама кокосови стърготини
  • 1 грам ванилия
  • 30 грама картофено нишесте


Начин на приготвяне:

Първо направете карамел. Изсипете захарта (на пясък) в подходящ съд, който сложете върху котлона. Щом кристалчетата започнат да потъмняват, налейте 3 супени лъжици вода и бъркайте, докато се разтопят напълно.

карамел

Когато това стане, разпределете сладостта по дъното на малки десертни купички, които наклонете във всички страни, за да може карамелът да покрие и стените на съдовете.

карамел

Към прясното мляко добавете пудрата захар, кокосовите стърготини и ванилията. Сложете течността върху котлона и нека кипне.

прясно мляко

Разбийте едното яйце с нишестето, след това добавете и останалите две яйца и разбийте още веднъж.

Налейте сместа в горещото мляко и разбъркайте добре.

яйца

След това разпределете комбинацията в купичките. Подредете ги в тава, в която налейте малко студена вода.

прясно мляко

крем карамел

крем карамел

Поставете в загрята до 180 градуса фурна за половин час.


По време на печенето се образуват два слоя: кокосът остава отгоре и при обръщане - основа на десерта, върху която има нежен крем с карамелено покритие.

Да ви е сладко!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти