Козуначени гевречета с портокалови корички

Необходими продукти за осем гевречета:
- 1 яйце
- 90 грама захар
- 90 милилитра прясно мляко
- 35 милилитра олио
- 15 грама прясна мая
- портокалови или лимонови кори
- 2 супени лъжици портокалов сок
- 1/2 чаена лъжичка портокалово масло
- 50 грама масло
- 290 грама брашно
- 1 разбито яйце за намазване
за украса
- захарни перлички или фигурки, филирани бадеми, захаросани плодове
Начин на приготвяне:
В блендер сложете захарта и плодовите кори, смелете ги и оставете настрана.
В купа налейте затоплено прясно мляко, добавете маята, яйцето, портокаловото и обикновеното масло и сока. Разбъркайте с шпатула сместа докато се хомогенизира. Пресейте брашното, прибавете го и направете тесто.
Оставете го да втаса и след това разделете на осем равни части. Застелете тава с незалепваща хартия, оформете гевречета, глазирайте ги с разбито яйце и украсете с бадеми, плодове или захаросани фигурки.
Изчакайте гевречетата да удвоят обема си отново и ги изпечете в загрята на 180 градуса фурна за 30-35 минути. Охладете и поднесете, гарнирани с чаша прясно мляко.
От тестото може да направите голям геврек, който да украсите като пролетен венец за Великден и да подредите шарените празнични яйчица.
Да ви е сладко!
Източник: tapitasypostres.blogspot.es
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как да направим хартиени моркови за декорация
- Рецепти за козуначена торта: с карамел и с шоколад
- Великденски курабии с амонячна сода и мас
- Къде може да видите знаменитите великденски яйца на Фаберже
- Великден - традиции и обичаи
- Великденски курабийки със стафиди и канела
- Красиви и нестандартни идеи за декорация на великденски яйца
- Великденските яйца – произход и традиции
- Рецепти за козунак в хлебопекарна
- Тънкости за приготвяне на сполучливи козунаци
Коментари към Козуначени гевречета с портокалови корички