Козе сирене с ароматна марината
Необходими продукти:
- 1 1/2 супена лъжица нарязана свежа мащерка
- 1 1/2 супена лъжица свеж див лук, накълцан на ситно
- 1 супена лъжица нарязан пресен розмарин
- 1/2 чаена лъжица лют пипер на люспи
- 2 смачкани скилидки чесън
- кората на 1 лимон, настъргана
- 2 чаени чаши зехтин
- 350 грама козе сирене
Начин на приготвяне:
В малка каселора смесете всички продукти, освен сиренето. Пържете за 20 минути на ниска температура. Оставете да се охлади дресинга.
Нарежете сиренето на филийки. Половината дресинга изсипете в подходящ съд (например в тавичка), отгоре подредете резените сирене и полейте с останалия ароматен зехтин. Покрийте с фолио и приберете за 8 часа в хладилник, след което сервирайте.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: myrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Тутманик
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Рецепти за сирене пане
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Синьо сирене
Коментари към Козе сирене с ароматна марината