Класически маслен пай

Необходими продукти:
- 1 маслена кора за пай
- 2 чаени чаши захар
- 1 супена лъжица царевично брашно
- 1 супена лъжица брашно
- 1/4 чаена лъжичка сол
- 1/2 чаена чаша разтопено масло
- 1/4 чаена чаша прясно мляко
- 1 супена лъжица ябълков оцет
- 1/2 чаена лъжичка екстракт от ванилия
- 4 големи яйца, леко разбити
Начин на приготвяне:
- Поставете кората за пая във форма, покрита с алуминиево фолио и печете в предварително загрята до 220 градуса фурна за около 10 минути. Готовата кора ще има златист цвят и ще изглежда суха.
- Намалете температурата на фурната до 180 градуса.
- В голяма купа смесете захарта, брашното и солта.
- Добавете разтопеното масло, млякото, оцета и ваниловия екстракт. Разбъркайте с дървена лъжица до получаването на хомогенна смес.
- Прибавете яйцата и отново разбъркайте.
- Изсипете сместа в кората за пай и печете около 50 минути.
- 10 минути, след началото покрийте ръбчетата на кората с алуминиевото фолио, за да не се препекат.
- Охладете пая върху решетка, нарежете и поднесете.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ДИВ КОПЪР 10 мл
НАУ ФУДС СПОРТ МСТ ОЙЛ дражета 1000 мг * 150
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЖОЖОБА 20 мл
ОСТРОВИТ БАДЕМОВО МАСЛО С ПАРЧЕНЦА 500 г
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ СЕМЕНА НА НАР 50 мл
БОТАЛАЙФ КОНОПЕНО МАСЛО 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Студено мляко с шоколад
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Обикновен маслен крем
- Направете си хидратираща маска за коса от кисело мляко и кокосово масло
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Млечни тайни или няколко хитринки при приготвяне на млякото
- Млечна оризова каша
- Масло от авокадо
- Диета с млечни и киселомлечни продукти (Бяла диета)
Коментари към Класически маслен пай