Кифлички с шоколадова плънка
Необходими продукти:
450 грама пшенично брашно
80 грама масло
1 яйце
120 грама захар
1,5 чаена лъжица бързодействаща суха мая
160 милилитра прясно мляко
щипка сол
шоколадова паста за плънката
яйце за намазване
Начин на приготвяне:
Добавете маята към топлото мляко. Пресейте брашното, в него изсипете захарта и солта, след това прибавете маслото и яйцето. Налейте подготвеното мляко и замесете еднородно тесто. Оформете го като топка, сложете в купа, покрийте с кърпа и оставете на топло място за около 1 час, за да втаса. След това го разделете на равни части (около 60 грама всяка), сплескайте в дланта си, сложете малко от шоколадовата паста в средата и оформете кръгли питки или кифлички. Намажете с разбито яйце, подредете в тава, чието дъно предварително сте застлали с намаслена хартия за печене и покрийте с кърпа. Оставете за 20 минути и изпечете в загрята до 200 градуса фурна в продължение на 15 - 20 минути.
Готовите кифлички може да поръсите с пудра захар.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛДА АРОМАТИЗАТОР ШОКОЛАД 100 мл
СОУ СИМПЪЛ ПАРФЮМНО ОЛИО №28 ЧЕРЕН ШОКОЛАД И РОЗА 50 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ДИАБЕТИЧЕН ШОКОЛАД ФИНЕС НАТУРАЛЕН 80 г
ШОКОЛАД КОМФОРТ СЪС СЛАБИТЕЛНО ДЕЙСТВИЕ 20 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Ограничаване на консумацията на шоколад
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Печени райски ябълки с холандско сирене, орехи, мед
Коментари към Кифлички с шоколадова плънка