Шоколадови кексчета с пълнеж от извара
Необходими продукти:
200 грама брашно
2 чаени лъжици (без връх) набухвател
3 супени лъжици какао
1 яйце
180 грама захар
100 милилитра олио
300 грама натурално кисело мляко
За плънката:
250 грама мека извара
захар на вкус
1 пакетче ванилова захар

Начин на приготвяне:
Подмажете формички за мъфини с масло или си пригответе хартиени.
Направете плънката, смесвайки изварата, захарта, ваниловата захар и разбъркайте до получаването кремообразна маса.
Към брашното прибавете какаото и набухвателя.
Отделно разбъркайте яйцето със захарта, постепенно налейте олиото, като бъркате непрекъснато. След това прибавете киселото мляко, без да спирате да разбърквате.
Пресейте брашното в млечно-яйчената смес, разбъркайте до еднородност.
Сложете във всяка подготвена формичка по лъжица от тестото, след това по една чаена лъжица от плънката и завършете отново с тесто.
Изпечете кексчетата в загрята до 180 градуса фурна в продължение на 25 - 30 минути.

Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛДА АРОМАТИЗАТОР ШОКОЛАД 100 мл
НЕЙЧЪРС ЕЙД КОЛАГЕНОВ ШЕЙК ШОКОЛАД 8000 мг на прах 225 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
СОУ СИМПЪЛ ПАРФЮМНО ОЛИО №28 ЧЕРЕН ШОКОЛАД И РОЗА 50 мл
ШОКОЛАД КОМФОРТ СЪС СЛАБИТЕЛНО ДЕЙСТВИЕ 20 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Ограничаване на консумацията на шоколад
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Кекс с райски ябълки, орехи и глазура от крема сирене
- Крем-десерт от извара със сметана и плодове
- Соленки от оризово брашно и извара с кашкавал и чиа
Коментари към Шоколадови кексчета с пълнеж от извара