Кексчета с течен пълнеж
Необходими продукти:
4 с. л. масло
80 грама пудра захар
3 яйца
2 ч. л. разтворимо кафе
120 грама горчив шоколад
6 с. л. брашно
щипка сол
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса. Вземете 4 керамични купички с вместимост 180-200 мл, намажете ги с масло и посипете с пудра захар по дъното и стените. Разбийте яйцата, прибавете към тях захарта, солта и кафето. Бъркайте всичко старателно в продължение на 3-4 минути. Смесете шоколада с маслото и разтопете на водна баня, бъркайки. Когато сместа изстине, към нея прибавете яйцата с кафето. Сложете и брашното и бъркайте (не трябва да се образуват бучки). Внимателно разпределете тестото в купичките. Поставете във фурната и печете в продължение на 10 минути. Ако ги държите по-дълго време, пълнежът няма да е течен.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ТАБЛА С МЪФИНИ BJ465
БИСПОЛ АУРА СВЕЩ В ЧАША ТРИЦВЕТНА С АРОМАТ НА ВАНИЛОВО КЕКСЧЕ snk80-202
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД С ЛЕШНИК 350 г
РАСТИТЕЛЕН ПРОТЕИН С ВКУС НА ШОКОЛАД 480 г ICONFIT
НовОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
СИЙСТАРС ХИДРАТИРАЩО МЛЯКО ШОКОЛАД 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Кекс с райски ябълки, орехи и глазура от крема сирене
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Ежедневната консумация на шоколад може да помогне за забавяне на когнитивния спад
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Какви са ползите от консумацията на млечен шоколад
Коментари към Кексчета с течен пълнеж