Начало Хранене Рецепти Сосове, глазури, сиропи и подправки Други сосове и подправки Кисело-сладък сос по китайски

Кисело-сладък сос по китайски

Кисело-сладък сос по китайски - изображение

Необходими продукти:

2 глави лук

малко джинджифил

2 скилидки чесън

2 с. л. олио

2 с. л. сухо Шери

2 с. л. соев сос

1 с. л. оцет

3 с. л. кетчуп

2 с. л. кафява захар

125 мл плодов сок (портокалов или ананасов)

1 с. л. нишесте

2 с. л. вода

Начин на приготвяне:

Нарежете на ситно лука, чесъна, джинджифила и ги запържете в олио за около 2 минути, разбърквайки.

Смесете в малка тенджерка соевия сос, оцета, Шери-то, кетчупа, захарта, плодовия сок и поставете сместа на котлона да заври. След това разтворете нишестето във водата и прибавете в тенджерата към другите съставки. Добавете подправките и оставете да ври до получаване на желаната гъстота, бъркайки.

Всяко ястие ще стане по-апетитно и по-вкусно, поднесено с този страхотен сос. Той се използва често в китайската кухня като марината за месо и зеленчуци. Отлично се съчетава с ястия от свинско, риба и морски продукти, благодарение на неповторимия си пикантен вкус. Тайната на соса се състои в подбора и количеството на продуктите, които го направят едновременно сладък, кисел и пикантен.

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛайфстайлНовиниАлт. медицинаСнимкиИсторияЛюбопитноОрганизацииВидеоЛеченияСпортГеографияНаправления в медицинатаХрани и ястияХранене при...БотаникаДиети