Киноа със сладки картофи, цвекло и броколи

Необходими продукти:
- 1 чаена чаша сладки картофи
- 1/2 чаена чаша червено цвекло
- 1 чаена чаша броколи
- 2 чаени чаши къдраво зеле (кейл)
- 2/3 чаена чаша нахут
- 1/4 авокадо
- 1/2 чаена чаша сварена киноа
- 2 супени лъжици хумус
- 1 супена лъжица червен пипер
- сол и черен пипер
- 2 супени лъжици дресинг от кашу
Начин на приготвяне:
Нарежете сладките картофи и червеното цвекло на едри кубчета. Сложете ги в уред за готвене на пара (или използвайте съответната приставка за обикновена тенджера). Оставете ги да се запарят за 15 минути, след което добавете розичките броколи и къдравото зеле. След 2-3 минути всички зеленчуци трябва да са готови.
Овкусете нахута със солта, червения и черния пипер.
В голяма чиния подредете зеленчуците, като ги разделите, без да се смесват. Добавете хумуса, нарязаното на филийки авокадо, нахута и сварената киноа.
Полейте с дресинга от кашу.
След като се насладите на пъстрата порция, която сте приготвили, разбъркайте добре, за да се смесят вкусовете и хапнете с удоволствие!
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник:simplyquinoa.com
Коментари към Киноа със сладки картофи, цвекло и броколи