Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Кашкавалки

Кашкавалки

от 16 юли 2013г.
Кашкавалки - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти

За тестото:

4 ч. ч. брашно

2 с. л. захар на пясък

1 2/3 ч. ч. топла вода

1,5 ч. л. суха мая бързоразтворима

2 с. л. топло растително масло

малко сол

За плънката:

200 г кашкавал

3 - 4 яйца

сусам за поръсване

олио за подмазване

1 сурово яйце за намазване

Начин на приготвяне:

Към брашното прибавете солта, маята и захарта. Налейте топлата вода и 2 с. л. растителна мазнина. Замесете немного твърдо тесто, покрийте го с кърпа и оставете на топло място да втаса. През това време направете плънката. Настържете кашкавала на едро ренде, добавете яйцата (3 или 4 зависи от гъстотата на плънката, тя не трябва да бъде много гъста). Когато тестото втаса, месете още веднъж, нарежете го на малки парчета и разточете всяко от тях в квадратна или триъгълна форма. Сложете от плънката в средата и "затворете" кашкавалките, прищипвайки краищата.

Подмажете тава и в нея подредете закуските и изчакайте да втасат леко. Разбийте яйцето с вилица и с него намажете кашкавалките, поръсете отгоре със сусам.

Загрейте фурната до 220 градуса и ги изпечете до получаването на златист цвят.

Ако желаете може да поръсите с настърган кашкавал.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Пита с шунка, кашкавал и лук Пита с шунка, кашкавал и лук
  • Кашкавалена пита с извара и сусам Кашкавалена пита с извара и сусам
  • Питка от кашкавал с яйца и сметана (на тиган) Питка от кашкавал с яйца и сметана (на тиган)
  • Пита от сирене и кашкавал с чесън, мащерка и риган Пита от сирене и кашкавал с чесън, мащерка и риган
2.5/5 2 оценки

Коментари към Кашкавалки

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Кашкавалки
    www.framar.bg 
    на 19 August 2025 в 01:52
    Коментирайте "Кашкавалки"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Тутманик
  • Рулца от тортила питка с апетитка
  • Тиквички на фурна с домати и картофи
  • Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
  • Цветни рулца от тортила питки
  • Усукана сладка питка с течен шоколад
  • Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
  • Милфьой от тиквички с шунка и кашкавал
  • Панирани кашкавалени хапки на фурна
  • Бутер банички с шунка и кашкавал
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Все по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреденВсе по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреден

Все по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреден

от 18 авг 2025г.Прочети повече
При кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохолаПри кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохола

При кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохола

от 18 авг 2025г.Прочети повече
Диета с ниско остатъчно съдържаниеДиета с ниско остатъчно съдържание

Диета с ниско остатъчно съдържание

от 18 авг 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 33 дни, 12 часа и 34 мин.

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 38 дни, 15 часа и 56 мин.
Всички

АНКЕТА

Как се спасявате от летните жеги?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ДУРЕКС ОВЛАЖНЯВАЩ ГЕЛ REAL FEEL 50 мл

АНАНТРА ФИМЕЙЛ ЗА ЖЕНИ таблетки * 14

АРТРОАКТАЛ тинктура 100 мл

ДОКТОР УАКДЕС КАНЧНАР ГУГУЛ капсули * 60

ТЕНА ИЗМИВАЩА ПЯНА 3 в 1 БЕЗ ИЗПЛАКВАНЕ 400 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

САМ - Е НАТУРАЛ таблетки 400 мг * 20 ХЕРБАМЕДИКА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 18:16:45

КОЛОН КЛИЙНЪР ПЛЮС 449 мг капсули * 60 БИОТИКА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 18:16:02

САМ - Е НАТУРАЛ таблетки 400 мг * 20 ХЕРБАМЕДИКА

Коментар на: Ани от 18 авг 2025г. в 17:39:06

КОЛОН КЛИЙНЪР ПЛЮС 449 мг капсули * 60 БИОТИКА

Коментар на: Лия от 18 авг 2025г. в 17:27:12

СТАФИСАГРИА D6 пилули 10 гр.

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 15:56:30
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival