Кашкавалки
Необходими продукти
За тестото:
4 ч. ч. брашно
2 с. л. захар на пясък
1 2/3 ч. ч. топла вода
1,5 ч. л. суха мая бързоразтворима
2 с. л. топло растително масло
малко сол
За плънката:
200 г кашкавал
3 - 4 яйца
сусам за поръсване
олио за подмазване
1 сурово яйце за намазване
Начин на приготвяне:
Към брашното прибавете солта, маята и захарта. Налейте топлата вода и 2 с. л. растителна мазнина. Замесете немного твърдо тесто, покрийте го с кърпа и оставете на топло място да втаса. През това време направете плънката. Настържете кашкавала на едро ренде, добавете яйцата (3 или 4 зависи от гъстотата на плънката, тя не трябва да бъде много гъста). Когато тестото втаса, месете още веднъж, нарежете го на малки парчета и разточете всяко от тях в квадратна или триъгълна форма. Сложете от плънката в средата и "затворете" кашкавалките, прищипвайки краищата.
Подмажете тава и в нея подредете закуските и изчакайте да втасат леко. Разбийте яйцето с вилица и с него намажете кашкавалките, поръсете отгоре със сусам.
Загрейте фурната до 220 градуса и ги изпечете до получаването на златист цвят.
Ако желаете може да поръсите с настърган кашкавал.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Цветни рулца от тортила питки
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Тутманик
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Усукана сладка питка с течен шоколад
Коментари към Кашкавалки