Кашкавален хляб с копър и масло

Необходими продукти:
- 1 чаена чаша брашно
- 1 чаена чаша пълнозърнесто брашно
- 3 супени лъжици захар
- 2 чаени лъжички бакпулвер
- 1 чаена лъжичка сол
- 100 милилитра бира
- 150-200 грама настърган кашкавал или твърдо сирене
- 3 супени лъжици нарязан пресен копър
- 2 супени лъжици меко масло
Начин на приготвяне:
Намаслете и набрашнете форма за хляб. В купа сложете двата вида брашно, захарта, бакпулвера, солта и копъра. Разбъркайте и налейте бирата, поръсете с кашкавала и прибавете маслото.
Разбъркайте сместа с дървена бъркалка и я пресипете във формата. Загрейте фурната на 180 градуса и запечете хляба за 30-40 минути.
Охладете, извадете го от съда, разрежете и поднесете. По желание гарнирайте филийките с масло или крема сирене.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.anediblemosaic.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АФОМИЛ капки за очи против зачервяване флакон 0.5 мл * 10
ДУАЛ БИАКТИВ ДЕТОКС капсули * 30
ДЖО ЕНД ДЖО РУВАМИЛС СТОП НА СТРАХА сироп 200 мл
КОЛОН КОМПЛЕКС АЛОЕ ВЕРА таблетки * 120 HOLLAND & BARRETT
БИЛКОВА СМЕС №2 200 г ЗДРАВНИЦА
БИЛКА ЧУДОДЕЙКА ТИНКТУРА ЗДРАВ БЯЛ ДРОБ 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Двуседмична диета с хляб
- Рулца от хляб с шунка и кашкавал
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Банички с шунка, кашкавал и маслини
Коментари към Кашкавален хляб с копър и масло