Кашкавален хляб с копър и масло

Необходими продукти:
- 1 чаена чаша брашно
- 1 чаена чаша пълнозърнесто брашно
- 3 супени лъжици захар
- 2 чаени лъжички бакпулвер
- 1 чаена лъжичка сол
- 100 милилитра бира
- 150-200 грама настърган кашкавал или твърдо сирене
- 3 супени лъжици нарязан пресен копър
- 2 супени лъжици меко масло
Начин на приготвяне:
Намаслете и набрашнете форма за хляб. В купа сложете двата вида брашно, захарта, бакпулвера, солта и копъра. Разбъркайте и налейте бирата, поръсете с кашкавала и прибавете маслото.
Разбъркайте сместа с дървена бъркалка и я пресипете във формата. Загрейте фурната на 180 градуса и запечете хляба за 30-40 минути.
Охладете, извадете го от съда, разрежете и поднесете. По желание гарнирайте филийките с масло или крема сирене.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.anediblemosaic.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕТЕРИКА ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ КОПЪР 10 мл
АРТРОАКТАЛ тинктура 100 мл
АРТЕМИС БИО ЧАЙ CIRCULA-T филтър * 20
ХИП БИЛКОВ ЧАЙ ЗА КЪРМАЧКИ 200 г
ФЛОРАДИКС АЛПЕНКРАФТ сироп 250 мл SALUS HAUS
ЧАЙ ЛАКТОГОНЕН 200 г БИЛКИ КАРМЕН
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Милфьой от тиквички с шунка и кашкавал
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Как да се откажем от хляба: начини и полза - част 1
- Копър
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
Коментари към Кашкавален хляб с копър и масло