Кашкавален хляб с копър и масло
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша брашно
- 1 чаена чаша пълнозърнесто брашно
- 3 супени лъжици захар
- 2 чаени лъжички бакпулвер
- 1 чаена лъжичка сол
- 100 милилитра бира
- 150-200 грама настърган кашкавал или твърдо сирене
- 3 супени лъжици нарязан пресен копър
- 2 супени лъжици меко масло
Начин на приготвяне:
Намаслете и набрашнете форма за хляб. В купа сложете двата вида брашно, захарта, бакпулвера, солта и копъра. Разбъркайте и налейте бирата, поръсете с кашкавала и прибавете маслото.
Разбъркайте сместа с дървена бъркалка и я пресипете във формата. Загрейте фурната на 180 градуса и запечете хляба за 30-40 минути.
Охладете, извадете го от съда, разрежете и поднесете. По желание гарнирайте филийките с масло или крема сирене.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.anediblemosaic.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЕСЕНТА НА ХЛЯБА - РОБИН СЛОУН - СИЕЛА
НАУ ФУДС ДИВ РИГАН дражета * 90
ХИП ЧАЙ ОТ КОПЪР дози * 15 от 1+ месец 3644
ЧАЙ ЛИТЪЛ БЕЪР ЗА ДЕЦА 60 г
ГРЕВИЯ ЛАКСАРЕН АКТИВ капсули * 30
НовХИП НАТАЛ ЧАЙ ЗА КЪРМАЧКИ 200 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Облекчете коликите на бебето с чай от копър
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Чаят от копър помага при гадене и повръщане
Коментари към Кашкавален хляб с копър и масло