Кашкавален хляб с копър и масло
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша брашно
- 1 чаена чаша пълнозърнесто брашно
- 3 супени лъжици захар
- 2 чаени лъжички бакпулвер
- 1 чаена лъжичка сол
- 100 милилитра бира
- 150-200 грама настърган кашкавал или твърдо сирене
- 3 супени лъжици нарязан пресен копър
- 2 супени лъжици меко масло
Начин на приготвяне:
Намаслете и набрашнете форма за хляб. В купа сложете двата вида брашно, захарта, бакпулвера, солта и копъра. Разбъркайте и налейте бирата, поръсете с кашкавала и прибавете маслото.
Разбъркайте сместа с дървена бъркалка и я пресипете във формата. Загрейте фурната на 180 градуса и запечете хляба за 30-40 минути.

Охладете, извадете го от съда, разрежете и поднесете. По желание гарнирайте филийките с масло или крема сирене.

Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.anediblemosaic.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НИКОЙ НЕ Е ПО-ГОЛЯМ ОТ ХЛЯБА - РАЛИЦА ИЛИЕВА, ИЛИАН ИЛИЕВ - ХЕРМЕС
НовЕТЕРИКА ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ КОПЪР 10 мл
ЕКВИЛИБРА ПРОБИО ДАЙДЖЕСТ саше * 10+10
ЛАКСО КИДС тинктура 100 мл БИОТИКА
ПРОМОКОПЪР СЕМЕНА капсули * 90 NAT&FORM
БОДИЛАКС капсули * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Печени броколи в сметана с кашкавал
- 22 интересни факта за хляба
- Класическа рецепта за чабата
- Бутер банички с шунка и кашкавал
Коментари към Кашкавален хляб с копър и масло