Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Кашкавален хляб с копър и масло

Кашкавален хляб с копър и масло

Кашкавален хляб с копър и масло - изображение

Необходими продукти:


  • 1 чаена чаша брашно
  • 1 чаена чаша пълнозърнесто брашно
  • 3 супени лъжици захар
  • 2 чаени лъжички бакпулвер
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 100 милилитра бира
  • 150-200 грама настърган кашкавал или твърдо сирене
  • 3 супени лъжици нарязан пресен копър
  • 2 супени лъжици меко масло


Начин на приготвяне:


Намаслете и набрашнете форма за хляб. В купа сложете двата вида брашно, захарта, бакпулвера, солта и копъра. Разбъркайте и налейте бирата, поръсете с кашкавала и прибавете маслото.

Разбъркайте сместа с дървена бъркалка и я пресипете във формата. Загрейте фурната на 180 градуса и запечете хляба за 30-40 минути.

хляб с кашкавал и копър

Охладете, извадете го от съда, разрежете и поднесете. По желание гарнирайте филийките с масло или крема сирене.

хляб с кашкавал и копър

Добър апетит!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.anediblemosaic.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиДиетиЛюбопитноСнимкиВидеоЛайфстайлХрани и ястияНовиниБотаникаИнтервюта