Кашкавалени питки със зелен лук и яйце
Необходими продукти
За тестото:
100 грама кисело мляко
1/2 чаена лъжица сода
50 грама кашкавал
1 жълтък
1 супена лъжица олио
щипка захар
сол на вкус
1,5 чаена чаша брашно
За плънката:
нарязан зелен лук
суров белтък
супена лъжица майонеза
Начин на приготвяне:
Изгасете содата в киселото мляко, разбъркайте и прибавете останалите продукти, необходими за тестото. Замесете и разделете на парчета.
Смесете нарязания лук, майонезата и белтъка.
Разточете топчетата тесто и в средата на всяко сложете от плънката. Затворете и прищипете краищата, след което разточете внимателно.
Изпържете в нагорещено олио.
Разбира се, с плънката може де експериментирате.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Цветни рулца от тортила питки
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Тутманик
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
Коментари към Кашкавалени питки със зелен лук и яйце