Кашкавалена питка с чесън и масло

Необходими продукти:
350 грама брашно
250 милилитра топла вода
2/3 супена лъжица захар
1 чаена лъжица сол за тестото и 1/3 чаена лъжица за плънката
1,5 чаени лъжици суха мая
8 супени лъжици разтопено масло
чесън на вкус (може да използвате на прах или намачкани пресни скилидки)
настърган кашкавал на вкус
Начин на приготвяне:
Замесете тесто от разтворените в топлата вода мая и захар, добавете брашното и оставете на топло място, за да втаса. Когато това стане, омесете още веднъж, нека втаса пак, омесете леко и накрая. Може да използвате хлебопекарна, включвайки на режим "Тесто" за 1 час и 20 минути.
Разделете го на малки приблизително еднакви по големина топчета (колкото орех).
Направете маслената смес, като към разтопеното масло прибавите сухия или намачкан чесън, подсолете на вкус.
Потопете всяко топче тесто в ароматната мазнина и подредете в кексова форма (един слой).
Поръсете с настърган кашкавал. Количеството е според предпочитанията ви.
Следва втори ред тесто, отново кашкавал и оставете на топло съда, за да втаса тестото.
Щом топките увеличат обема си, изпечете питката във фурната при 180 градуса до готовност (около 30-35 минути, точното време зависи от самата фурна). 15 минути след началото на печенето, може да покриете съда с фолио, за да не прегори повърхността.
В края на приготвянето махнете покритието, за да може да се образува златиста коричка.
Добър апетит!
Снимки: povarenok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Тутманик
- Цветни рулца от тортила питки
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Свежа салата с рукола и чери домати, поднесена в кошничка от кашкавал
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Как да разпознаем млечните продукти с растителни мазнини
- Солени бонбони със сусам, бекон и кашкавал
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Тиквички на фурна с домати и картофи
Коментари към Кашкавалена питка с чесън и масло