Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Кашкавалена питка с колбас и яйца

Кашкавалена питка с колбас и яйца

Кашкавалена питка с колбас и яйца - изображение

Необходими продукти:

  • 2 яйца
  • 1 чаена чаша кисело мляко
  • 1/2 чаена лъжица сода
  • 250 грама кашкавал
  • 200 грама колбас, шунка, кренвирши или друго подходящо месно допълнение
  • масло и галета на вкус (вместо галета може да използвате грис)

 

Начин на приготвяне:

Разбийте подсолените яйца, към тях прибавете киселото мляко, в което сте изгасили содата. Следва брашното и разбъркайте. Получава се течно тесто. В него добавете настъргания кашкавал, нарязания на парчета колбас и разбъркайте.

Изсипете комбинацията в намазнена форма, чието дъно сте поръсили с галета или грис. Заравнете повърхността с лъжица.

Изпечете питката в загрятата при 200 градуса фурна за около 25-30 минути (до зачервяване).

Може да я поднесете и топла, и студена, вкусна е и в двата случая.

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eat-me.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноСнимкиЛечения