Кашкавалена питка с колбас и яйца
Необходими продукти:
- 2 яйца
- 1 чаена чаша кисело мляко
- 1/2 чаена лъжица сода
- 250 грама кашкавал
- 200 грама колбас, шунка, кренвирши или друго подходящо месно допълнение
- масло и галета на вкус (вместо галета може да използвате грис)
Начин на приготвяне:
Разбийте подсолените яйца, към тях прибавете киселото мляко, в което сте изгасили содата. Следва брашното и разбъркайте. Получава се течно тесто. В него добавете настъргания кашкавал, нарязания на парчета колбас и разбъркайте.
Изсипете комбинацията в намазнена форма, чието дъно сте поръсили с галета или грис. Заравнете повърхността с лъжица.
Изпечете питката в загрятата при 200 градуса фурна за около 25-30 минути (до зачервяване).
Може да я поднесете и топла, и студена, вкусна е и в двата случая.
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eat-me.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Цветни рулца от тортила питки
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Тутманик
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Зеленчукова пита от тиквички и моркови и млечна заливка с кашкавал и чесън
Коментари към Кашкавалена питка с колбас и яйца