Начало Хранене Рецепти Супи Каши и супи от зърнени и бобови култури Каша от елда с чесън и орехи

Каша от елда с чесън и орехи

Каша от елда с чесън и орехи - изображение

Необходими продукти:

  • 1 чаена чаша сурова елда
  • 2-3 скилидки чесън
  • 100 грама сурови орехови ядки
  • олио за пържене
  • 2,5 чаени чаши вода
  • сол


Начин на приготвяне:

Сварете елдата във водата, подсолете (когато течността кипне, намалете температурата на котлона и варете в продължение на около 20 минути, не трябва да остава вода в съда).

След това увийте тенджерата със зърната с подходящо топло покривало (кърпа или друго) и поставете за няколко минути във фурната, включена на ниски градуси.

Нарежете чесъна, запържете го в олио, добавете елдата и разбъркайте.

Пресипете кашата в чиния.

Изпечете ореховите ядки в сух тиган, след това ги обелете и сложете в кашата. Може да подправите със соев сос.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lady.mail.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияДиетиЗдравни съветиБотаникаЛюбопитноЛечения