Каша от елда с чесън и орехи

Необходими продукти:
- 1 чаена чаша сурова елда
- 2-3 скилидки чесън
- 100 грама сурови орехови ядки
- олио за пържене
- 2,5 чаени чаши вода
- сол
Начин на приготвяне:
Сварете елдата във водата, подсолете (когато течността кипне, намалете температурата на котлона и варете в продължение на около 20 минути, не трябва да остава вода в съда).
След това увийте тенджерата със зърната с подходящо топло покривало (кърпа или друго) и поставете за няколко минути във фурната, включена на ниски градуси.
Нарежете чесъна, запържете го в олио, добавете елдата и разбъркайте.
Пресипете кашата в чиния.
Изпечете ореховите ядки в сух тиган, след това ги обелете и сложете в кашата. Може да подправите със соев сос.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lady.mail.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Диета с елда и зеленчуци за седем дни
- 10-дневна диета с елда за отслабване с 10 килограма
- Елда, Гречиха, Гречка
- Елда в доматен сос с гъби и шунка
- Каша от елда с прясно мляко и банани
- Сутрин на гладно вземайте уникален лек за стомаха, панкреаса и кръвоносните съдове
- Елда с кайма, зеленчуци и гъби
- Салата от елда с пресни зеленчуци и маслини
- Диета с елда (варианти за 5 и 7-дневно отслабване)
- Задушена елда с кайма, доматено пюре и лук
Коментари към Каша от елда с чесън и орехи