Каша от елда с чесън и орехи
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша сурова елда
- 2-3 скилидки чесън
- 100 грама сурови орехови ядки
- олио за пържене
- 2,5 чаени чаши вода
- сол
Начин на приготвяне:
Сварете елдата във водата, подсолете (когато течността кипне, намалете температурата на котлона и варете в продължение на около 20 минути, не трябва да остава вода в съда).
След това увийте тенджерата със зърната с подходящо топло покривало (кърпа или друго) и поставете за няколко минути във фурната, включена на ниски градуси.
Нарежете чесъна, запържете го в олио, добавете елдата и разбъркайте.
Пресипете кашата в чиния.
Изпечете ореховите ядки в сух тиган, след това ги обелете и сложете в кашата. Може да подправите със соев сос.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lady.mail.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЧАЙ ФИЛТЪР ГЛЮКО ГРИКА * 60
ЖАН Д'АРСЕЛ ROSE SUBLIME СКЪПОЦЕНЕН КРЕМ 50 мл.
Безплатна доставка за България!ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КРУШИ С ЕЛДА 190 г
ЕЛДА ЗЕЛЕНА прах 200 гр.
ПЕЧЕНА ЕЛДА/ГРЕЧКА 200 г ЗДРАВНИЦА
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА ДЪЛБОК СЪН ГРИКА * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- 10-дневна диета с елда за отслабване с 10 килограма
- Елда (гречка)
- Диета с елда (варианти за 5 и 7-дневно отслабване)
- Елда, Гречиха, Гречка
- Безглутенова диета
- Каша от елда с прясно мляко и банани
- Хляб с орехи и брашно от елда
- Диета с елда и зеленчуци за седем дни
- Десетдневна достъпна и лесна диета с елда и яйца
- Салата от домати с елда
Коментари към Каша от елда с чесън и орехи