Каша от елда с бекон, лук и масло

Необходими продукти:
- 50 грама елда
- 80 милилитра вода
- щипка сол
- 50 грама бекон
- 30 грама лук
- супена лъжица олио
- чаена лъжица масло
Начин на приготвяне:
Нарязания на малки парчета бекон изпържете в собствена мазнина, лука (ситно накълцан) изпържете в олиото.
Измийте елдата, изсипете я във вряща подсолена вода и отстранете празните зърна, които ще изплуват на повърхността.
Сварете кашата до сгъстяване, като разбърквате. След това намалете температурата на котлона, затворете съда с капак и оставете ястието да престои 10 минути.
Преди да поднесете, смесете с изпържените бекон и лук, полейте с разтопеното масло и украсете със зелени подправки, ако желаете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: tasty-food.info
Още по темата:
КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА