Начало Хранене Рецепти Супи Каши и супи от зърнени и бобови култури Каша от елда с бекон, лук и масло

Каша от елда с бекон, лук и масло

Каша от елда с бекон, лук и масло - изображение

Необходими продукти:

  • 50 грама елда
  • 80 милилитра вода
  • щипка сол
  • 50 грама бекон
  • 30 грама лук
  • супена лъжица олио
  • чаена лъжица масло

 

Начин на приготвяне:

Нарязания на малки парчета бекон изпържете в собствена мазнина, лука (ситно накълцан) изпържете в олиото.
Измийте елдата, изсипете я във вряща подсолена вода и отстранете празните зърна, които ще изплуват на повърхността.
Сварете кашата до сгъстяване, като разбърквате. След това намалете температурата на котлона, затворете съда с капак и оставете ястието да престои 10 минути.

Преди да поднесете, смесете с изпържените бекон и лук, полейте с разтопеното масло и украсете със зелени подправки, ако желаете.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: tasty-food.info

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиДиетиБотаникаЛюбопитно