Каша от елда с бекон, лук и масло
Необходими продукти:
- 50 грама елда
- 80 милилитра вода
- щипка сол
- 50 грама бекон
- 30 грама лук
- супена лъжица олио
- чаена лъжица масло
Начин на приготвяне:
Нарязания на малки парчета бекон изпържете в собствена мазнина, лука (ситно накълцан) изпържете в олиото.
Измийте елдата, изсипете я във вряща подсолена вода и отстранете празните зърна, които ще изплуват на повърхността.
Сварете кашата до сгъстяване, като разбърквате. След това намалете температурата на котлона, затворете съда с капак и оставете ястието да престои 10 минути.
Преди да поднесете, смесете с изпържените бекон и лук, полейте с разтопеното масло и украсете със зелени подправки, ако желаете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: tasty-food.info
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИРУМИНИ ФИЛТЪР * 120
ФИТОМЕР КРЕМ НУТРИСИОНЕЛ SOS ЗА СУХА КОЖА 50 мл
Безплатна доставка за България!ЧАЙ ФИЛТЪР ИМУНО ГРИКА * 60
АНТИПАРАЗИТ БИЛКОВА СМЕС 200 г
ВИРУМИН ДЕХИДРО ФИЛТЪР * 120
ВИРУМИН ЗАГРЯВАЩ ГЕЛ 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- 10-дневна диета с елда за отслабване с 10 килограма
- Елда, Гречиха, Гречка
- Сутрин на гладно вземайте уникален лек за стомаха, панкреаса и кръвоносните съдове
- Елда (гречка)
- Задушена елда с кайма, доматено пюре и лук
- Безглутенова диета
- Пилешка супа с елда
- Диета с елда (варианти за 5 и 7-дневно отслабване)
- Каша от елда с прясно мляко и банани
- Кюфтета от кайма и елда в доматен сос
Коментари към Каша от елда с бекон, лук и масло