Каша от грах със зеленчукова запръжка
Необходими продукти:
350 грама натрошен грах
350 милилитра вода
1 глава лук
1 морков
олио за пържене
магданоз и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Почистете граха, измийте го няколко пъти под течаща студена вода, след което го залейте с чиста и оставете да престои в нея една нощ.
На следващия ден сменете водата и сварете зърната.
Докато те се приготвят, направете запръжката. Обелете лука и го нарежете ситно, моркова настържете с помощта на едро ренде.
Сгорещете малко олио в тиган и в него изпържете зеленчуците.
Подсолете кашата в края на варенето. Оставете я на котлона до желаната гъстота, като внимавате да не загори. Когато се охлади, ще се сгъсти още, затова съобразете и този момент.
Щом прецените, че е готова, прибавете запръжката и разбъркайте.
Поръсете с нарязан магданоз и поднесете.
Добър апетит!
Снимки: gastronom.ru
Коментари към Каша от грах със зеленчукова запръжка