Каша от грах със зеленчукова запръжка
Необходими продукти:
350 грама натрошен грах
350 милилитра вода
1 глава лук
1 морков
олио за пържене
магданоз и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Почистете граха, измийте го няколко пъти под течаща студена вода, след което го залейте с чиста и оставете да престои в нея една нощ.
На следващия ден сменете водата и сварете зърната.

Докато те се приготвят, направете запръжката. Обелете лука и го нарежете ситно, моркова настържете с помощта на едро ренде.
Сгорещете малко олио в тиган и в него изпържете зеленчуците.

Подсолете кашата в края на варенето. Оставете я на котлона до желаната гъстота, като внимавате да не загори. Когато се охлади, ще се сгъсти още, затова съобразете и този момент.
Щом прецените, че е готова, прибавете запръжката и разбъркайте.
Поръсете с нарязан магданоз и поднесете.

Добър апетит!
Снимки: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛОКСИ ВЪЗСТАНОВЯВАЩА МАСКА 500 мл
ЛЮКСЕОЛ СЕРУМ ЗА СТИМУЛИРАНЕ НА РАСТЕЖА НА КОСАТА БЕЗ ОТМИВАНЕ 50 мл
ЯРДЛИ ЗЮМБЮЛ И СЛАДЪК ГРАХ ТОАЛЕТНА ВОДА 125 мл
МАЙПРОТЕИН ВЕГАН БЛЕНД ОВКУСЕН 1 кг
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА дъвчащи таблетки * 30 NATURE'S WAY
МАТИСЪН КЕТО ПРОТЕИНОВ ШЕЙК С МСТ, ГРАХ И ОРИЗ 350 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Зелен грах – хранителен състав и ползи за здравето
- Салата от грах с кисели краставички и чесън
- Жълт сух грах
- Грахово брашно
- Салата от грах с лук и яйца
- Задушен зелен грах с кайма
- Грах
- Пиле с ориз и грах
- Супа от леща с грах, нахут и чесън
- Консумирайте грах по време на бременност
Коментари към Каша от грах със зеленчукова запръжка