Каша от грах със зеленчукова запръжка
Необходими продукти:
350 грама натрошен грах
350 милилитра вода
1 глава лук
1 морков
олио за пържене
магданоз и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Почистете граха, измийте го няколко пъти под течаща студена вода, след което го залейте с чиста и оставете да престои в нея една нощ.
На следващия ден сменете водата и сварете зърната.

Докато те се приготвят, направете запръжката. Обелете лука и го нарежете ситно, моркова настържете с помощта на едро ренде.
Сгорещете малко олио в тиган и в него изпържете зеленчуците.

Подсолете кашата в края на варенето. Оставете я на котлона до желаната гъстота, като внимавате да не загори. Когато се охлади, ще се сгъсти още, затова съобразете и този момент.
Щом прецените, че е готова, прибавете запръжката и разбъркайте.
Поръсете с нарязан магданоз и поднесете.

Добър апетит!
Снимки: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА дъвчащи таблетки * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 30 NATURE'S WAY
РЕГЕНЕРЛАЙФ МИТОХОНДРИАЛНА ФУНКЦИЯ капсули * 120 НАТУРАЛ ФАКТОРС
Безплатна доставка за България!БЕНЕСЕНС ГРАХОВ ПРОТЕИН прах 500 г
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Зелен грах – хранителен състав и ползи за здравето
- Салата от грах с кисели краставички и чесън
- Салата от грах с лук и яйца
- Грахово брашно
- Топла гарнитура от грах с пушен бекон и праз
- Жълт сух грах
- Бобови култури
- Грах
- Супа от леща с грах, нахут и чесън
- Задушен зелен грах с кайма
Коментари към Каша от грах със зеленчукова запръжка