Кафе-пудинг с ликьор и шоколад

Необходими продукти:
1,750 литра прясно мляко
1/4 чаена чаша течна сметана (с 10-12% масленост)
1 супена лъжица гранулирано кафе (разтворимо)
1 супена лъжица кафеен ликьор тип Калуа
1/2 чаена чаша захар (най-добре да бъде кафява)
1 супена лъжица нишесте (царевично)
1/4 чаена лъжица сол
2 жълтъка
1 супена лъжица краве масло
2 супени лъжици шоколадови стърготини
Начин на приготвяне:
Налейте прясното мляко в тенджера и поставете на котлона да заври.
В купа смесете захарта с нишестето, кафето и солта.
В друг съд комбинирайте жълтъците със сметаната. Постепенно добавете към сухите съставки, като разбърквате.
След това налейте половината от горещото мляко в получения крем (не спирайте да бъркате).
Накрая изсипете сместа в тенджерата при останалото в нея мляко и нека всичко кипне.
Щом това стане, намалете температурата на котлона и варете пудинга около минута (до сгъстяване), като разбърквате.
Когато свалите съда от огъня, към десерта прибавете ликьора и маслото. Отново разбъркайте.
Сложете тенджерата с крема в голяма купа с ледена вода и оставете пудинга да престои в нея около 15 минути, през които периодично разбърквайте.
След това го прехвърлете в подходящ съд, покрийте с найлоново фолио приберете в хладилника, за да се охлади.
Когато извадите, разпределете в десертни купички, поръсете с настърган шоколад и се насладете на вкуса.
Добър апетит!
Снимка: russianfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИКС ЗА ПУДИНГ С РОЖКОВ И КОКОС 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С БУРБОНСКА ВАНИЛИЯ 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С ЯГОДА И БОРОВИНКА 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С ТРОПИЧЕСКИ ПЛОДОВЕ 50 г ЗДРАВНИЦА
ОПТИАТ СКРАБ ОТ КАФЕ "МОЩНА МЕНТА" 90 гр.
НЕИСС СКРАБ ЗА ТЯЛО КАФЕ 330 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Вредно ли е да пием кафе на гладно
- Използвайте утайка от кафе за подхранване на доматите
- Бодлив залист, Месарска метла, Миши чемшир, Миши трън, Самодивски чемшир, Див чемшир
- Шоколадов сладкиш с ванилов пудинг и крем
- Отдалечете комарите с утайка от кафе
- Откриха защо кафето действа като лаксатив
- Най-лесното тирамису
- Как да си захванем кафеено дръвче от 1 зрънце кафе?
- В кои часове да пием кафе, за да сме по-продуктивни
- Бананов пудинг с чиа и орехи
Коментари към Кафе-пудинг с ликьор и шоколад