Каталунски крем

Необходими продукти:
4 чаши прясно мляко
8 жълтъка
кората на 1/2 лимон
кората но 1/2 портокал
1/2 чаша кафява захар
2 с. л. царевично нишесте
1 ч. л. ванилов екстракт
1 пръчка канела
Начин на приготвяне:
Разтворете нишестето в 3 чаши мляко. Отделно разбийте жълтъците със захарта, прибавете към тях млякото с нишестето и настърганите на ситно портокалова и лимонена кори. Към четвъртата чаша мляко добавете ваниловия екстракт и затоплете. Разбийте с миксер и прибавете млечно-яйчната смес, без да спирате да разбивате. След това оставете крема на слаб огън, когато се сгъсти - свалете от котлона и махнете пръчката канела.
Готовият десерт разпределете във формички, преди да поднесете, поръсете с кафява захар и оставете за 5-6 минути на функция грил, за да се образува карамел.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕМПЕР МЪЖКИ КОМПЛЕКТ EPIC ADVENTURE 3 В 1
ФИОННА НАТУРАЛЕН САПУН ЦИТРУС 120 г
БАРБЕЛ ДРЕКСЕЛ ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ЗА АРОМАТЕРАПИЯ МИКС 10 мл * 6
ПРОМОСИЙСТАРС МАСАЖНО ОЛИО ЦИТРУСИ 200 мл
ВИКТОРИЯ БЮТИ КИСЛОРОДНА МАСКА ДЕТОКС С ВЪГЛЕН
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Щраусово яйце – характеристики и състав
- Лимоново пилешко филе с масло и пресни билки
- Отглеждане на лимон
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Полезно ли е прясното мляко за децата
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Първа част
- Гълъбово яйце
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
Коментари към Каталунски крем