Карфиолени пуканки

Да, правилно сте прочели заглавието! Ако има причина, поради която не ядете традиционни пуканки, но обичате усещането да хапвате нещо, докато гледате филм, то това е вашата рецепта - "пуканки" от карфиол!
Необходими продукти:
- 8 чаени чаши малки карфиолени розички (горе-долу с размера на пуканка)
- 3 супени лъжици зехтин
- 1/4 чаена чаша настърган пармезан
- 1 чаена лъжица чесън на прах
- 1/2 чаена лъжица куркума
- 1/2 чаена лъжица сол
Начин на приготвяне:
В голяма тава сложете карфиола, полейте със зехтин, поръсете с пармезана и подправките. Оваляйте с ръка, за да се покрият равномерно розичките.
Изпечете на 240 градуса за 25-30 минути, докато станат леко кафеви.
Сложете в купа или в хартиени фунийки и поднесете карфиолените пуканки топли, пуснете си любимия филм.
Източник:
goodhousekeeping.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ ПРЕМИУМ ФОРМУЛА С КОЛАГЕН 300 мг желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
ПРОМОАЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛКА ГРИЙНС саше * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Рецепти за туршия със зелен боб
- Задушени броколи и цветно зеле с моркови и грах в сметанов сос
- Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Карфиол, Цветно зеле
- Печен карфиол с кайма, домати, заливка и кашкавал
- Салата Табуле с карфиол
- Пюре от карфиол с мащерка и масло
- Огретен с карфиол, шунка и кашкавал
- Домашен ориз от карфиол
- Грилован карфиол с боб и бадемово песто
Коментари към Карфиолени пуканки