Карфиолени пуканки
Да, правилно сте прочели заглавието! Ако има причина, поради която не ядете традиционни пуканки, но обичате усещането да хапвате нещо, докато гледате филм, то това е вашата рецепта - "пуканки" от карфиол!
Необходими продукти:
- 8 чаени чаши малки карфиолени розички (горе-долу с размера на пуканка)
- 3 супени лъжици зехтин
- 1/4 чаена чаша настърган пармезан
- 1 чаена лъжица чесън на прах
- 1/2 чаена лъжица куркума
- 1/2 чаена лъжица сол
Начин на приготвяне:
В голяма тава сложете карфиола, полейте със зехтин, поръсете с пармезана и подправките. Оваляйте с ръка, за да се покрият равномерно розичките.
Изпечете на 240 градуса за 25-30 минути, докато станат леко кафеви.
Сложете в купа или в хартиени фунийки и поднесете карфиолените пуканки топли, пуснете си любимия филм.
Източник:
goodhousekeeping.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРФИОЛ 190 г
АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ течен мултивитамин 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България!АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ ПРЕМИУМ ФОРМУЛА С КОЛАГЕН 300 мг желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Карфиол, Цветно зеле
- Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Карфиолен ориз с кашу и див лук
- Запеканка с броколи, карфиол и спанак
- Печени зеленчуци - картофи, карфиол, нахут с къри паста
- Пържен карфиол по корейски
- Вижте 5 ползи от консумацията на карфиол по време на бременност
- Рецепти за туршия със зелен боб
- Пюре от карфиол с куркума и пържен нахут
- Пилешко с цветно зеле и сметана на фурна
Коментари към Карфиолени пуканки