Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Карфиолена лазаня с пилешко

Карфиолена лазаня с пилешко

Карфиолена лазаня с пилешко - изображение

Необходими продукти:

  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1 стрък праз, нарязан на ситно
  • 500 грама пилешка кайма
  • 200 грама гъби
  • 200 грама спанак, бланширан, отцеден и нарязан
  • 250 грама крема сирене
  • 1 чаена лъжица сух естрагон
  • 125 милилитра доматен сос
  • 100 грама настъргана зряла моцарела

за корите от карфиол:

  • 1,1 килограма карфиол, нарязан на едро
  • 40 грама настърган пармезан
  • 2 яйца

Начин на приготвяне:

Смелете карфиола на две партиди в кухненски робот, докато стане на трохи. Сложете в купа и затоплете в микровълновата фурна за 8-10 минути, докато омекне. Отцедете го през кухненска кърпа. Смесете го с яйцата и пармезана и овкусете със сол и пипер.

Загрейте фурната на 180 градуса и застелете 2 тави с хартия за печене. Разпределете карфиола между тях и го притиснете добре, като се опитате да оформите правоъгълници с размери 22 на 30 сантиметра.

Печете за 15-20 минути, за да се изсуши. Оставете да се охлади, след което отрежете 10 сантиметрови кори (трябва да получите общо 6 броя).

Докато карфиолът се пече изпържете праза за 4-5 минути. Добавете пилешкото и го раздробете по време на пърженето, за около 5 минути. Сложете гъбите, разбърквате често и тях пържете още 5 минути, докато станат златисти. Накрая прибавете спанака и разбъркайте. Следва крема сиренето, след като се разтопи, сложете естрагона и посолете.

Намажете правоъгълна тава с мазнина по избор и сложете половината от доматената паста. Сложете 2 листа от карфиолената лазаня, отгоре сложете половината от пилешката смес и поръсете с 1/3 чаена чаша моцарела. Следва отново да сложите карфиол и останалото пилешко. Завършете с последните 2 листа лазаня и полейте с останалия доматен сос и моцарела.

Печете за 30 минути, докато карфиолената лазаня придобие златиста коричка. Изчакайте 7-10 минути преди да нарежете и да сервирате, за да се охлади.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: taste.com.au

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноХрани и ястияБотаникаЛайфстайлХранене при...ДиетиАнкети