Начало Хранене Рецепти Основни ястия От картофи Картофи с яйца, бекон и кашкавал

Картофи с яйца, бекон и кашкавал

Картофи с яйца, бекон и кашкавал - изображение

Необходими продукти:

  • 4-5 картофа
  • 6 ивици бекон
  • 1 глава лук
  • 2 яйца
  • 100 грама настърган кашкавал
  • черен пипер и сол на вкус
  • олио или масло
  • зелен лук

 

Начин на приготвяне:

Подредете ивиците бекон в тиган и налейте няколко лъжици вода. Задушете на слаб огън, докато мазнината се стопи и тогава извадете бекона от съда.

Настържете едро картофите и лука, леко отцедете сока им. Подправете с черен пипер, сол, разбъркайте. Изпържете до готовност в мазнината от бекона, като добавите и олио или масло, разбърквайте.

Смесете яйцата с половината от настъргания кашкавал и изсипете при картофите, когато се изпържат. Затворете с капак и гответе на тих огън около 3 минути.

Тогава поръсете с останалия кашкавал и накълцан зелен лук, добавете бекона и поднесе веднага.

Може да гарнирате с кисели краставички.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vpuzo.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЛюбопитноЗдравни съветиХрани и ястияЛайфстайлНовиниХранене при...АнкетиВидеоАлт. медицинаДиетиБотаникаЛечения