Картофи с яйца, бекон и кашкавал

Необходими продукти:
- 4-5 картофа
- 6 ивици бекон
- 1 глава лук
- 2 яйца
- 100 грама настърган кашкавал
- черен пипер и сол на вкус
- олио или масло
- зелен лук
Начин на приготвяне:
Подредете ивиците бекон в тиган и налейте няколко лъжици вода. Задушете на слаб огън, докато мазнината се стопи и тогава извадете бекона от съда.
Настържете едро картофите и лука, леко отцедете сока им. Подправете с черен пипер, сол, разбъркайте. Изпържете до готовност в мазнината от бекона, като добавите и олио или масло, разбърквайте.
Смесете яйцата с половината от настъргания кашкавал и изсипете при картофите, когато се изпържат. Затворете с капак и гответе на тих огън около 3 минути.
Тогава поръсете с останалия кашкавал и накълцан зелен лук, добавете бекона и поднесе веднага.
Може да гарнирате с кисели краставички.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vpuzo.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Гарнитура от настъргани пържени картофи
- Класически фиш енд чипс - пържени риба и картофи
- Пържени картофи с лук и бекон
- Пържени картофи с печени чушки и маслини
- Пържени картофи с бекон и кленов сироп
- Пържени картофи в масло с чушка, лук и червен пипер
- Пикантни пържени картофки батат
- Многолистни пържени картофи с патешка мас
- Подлютени пържени картофи по китайски
- Панирани варени картофи с фин млечен сос
Коментари към Картофи с яйца, бекон и кашкавал