Начало Хранене Рецепти Основни ястия От картофи Картофи с млечно-яйчена заливка на фурна

Картофи с млечно-яйчена заливка на фурна

Картофи с млечно-яйчена заливка на фурна - изображение

Необходими продукти:

  • 6 едри картофа
  • 1 морков
  • 2 средно големи глави кромид лук
  • 2 яйца
  • 100 милилитра прясно мляко
  • 20 милилитра растителна мазнина
  • подправки

 

Начин на приготвяне:

Обелете картофите, нарежете ги на средно големи кубчета, които изсипете в тава (използвайте стъклена, керамична или силиконова).

Добавете нарязаните на сламки моркови, лука (на полукръгчета) и разбъркайте.

Подправете зеленчуците на вкус и налейте олио. Разбъркайте отново.

Покрийте с алуминиево фолио и изпечете във фурната при 180 градуса.

Малко преди картофите да бъдат напълно готови, ги залейте с разбитите с млякото яйца (може да подправите).

Разпределете равномерно сместа и върнете ястието във фурната до пълна готовност на картофите (около 10 минути).

Поръсете с нарязан магданоз или други предпочитани пресни зелени подправки и поднесете.

Добър апетит!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: alimero.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияАлтернативна медицинаЗдравни съветиЛюбопитноСнимкиЛайфстайлДиетиБотаникаНовиниЛечения