Картофи по селски
Необходими продукти:
пресни картофи
олио
сол
подправки по избор
галета
чесън
Начин на приготвяне:
Измийте картофите, нарежете ги на едри парчета. Сложете вода да заври и ги пуснете в нея за 3 - 5 минути. След това ги охладете и подсушете. Налейте малко олио и разбъркайте, за да достигне то до всяко парче. Смесете галета с подправките, чесъна, солта и с получената смес поръсете картофите. Отново разбъркайте добре, за да се покрият с панировката изцяло. Подмажете тава с масло и сложете картофите в нея с кората надолу. Изпечете при 180 - 200 градуса в продължение на около 25 - 30 минути, докато се получи златиста коричка. Поднесете със сметанов сос.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КФД НУТРИШЪН СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ С АРОМАТ НА ЧЕСЪН 201 гр.
ЧЕСНОВ КРЕМ 225 г ЗЕМЕЛА
МОНДИАЛ САПУН ЗА БРЪСНЕНЕ С АРОМАТ НА МАНДАРИНА И ПОДПРАВКИ В ПЛАСТМАСОВА КУПА 60 гр.
КАНЕЛЕНИ ПРЪЧИЦИ 50 г БИОХЕРБА
ГРАДИНСКИ СМИНДУХ 200 г СТЕЛ АРГО
СИТНА ХИМАЛАЙСКА СОЛ В ПАКЕТ 1 кг
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Намалете високата температура със суров картоф
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Сладък картоф
- Калоферче
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
Коментари към Картофи по селски